Aquests són els requisits per accedir al Bo Lloguer Jove

La convocatòria per presentar les sol·licituds s'obrirà aviat, i es recomana tenir la documentació a punt

La convocatòria per sol·licitar el Bo Lloguer Jove s'obrirà aquest mes de maig
La convocatòria per sol·licitar el Bo Lloguer Jove s'obrirà aquest mes de maig | Localpres
Redacció
30 de maig del 2022
El govern espanyol obrirà pròximament la convocatòria per al Bo Lloguer Jove, una de les mesures aprovades dins del Pla estatal d'accés a l'habitatge 2022-2025, un ajut de 250 euros mensuals fins a un màxim de dos anys, destinat a joves d'entre 18 i 35 anys que viuen de lloguer, en una habitació o en un pis amb cessió d'ús.

Quins són els requisits i les condicions per accedir a aquest bo? Quina documentació s'ha de presentar? Quin pressupost es destinarà a aquests ajuts?

Quin és el preu màxim de lloguer per accedir a l'ajut? El límit del preu del lloguer d'un pis serà de 800 euros, 450 si es tracta d'una habitació.

Quin és el topall màxim d'ingressos? Podran sol·licitar l'ajut totes les persones que cobrin un màxim de 2,83 vegades l'IRSC; és a dir de 22.548,67 euros anuals.

Com s'atorgaran els ajuts? El pressupost per a aquests ajuts serà de 200 milions d'euros per a aquest any 2022 i 200 més per al 2023. La convocatòria per sol·licitar el Bo serà en règim de concurrència no competitiva, és a dir que les sol·licituds s'evaluaran per ordre d'entrada fins a exhaurir la partida disponible.

És per això que el Servei d'Habitatge i de Joventut de Rubí recomana tenir la documentació a punt per quan s'obri la convocatòria, i ha posat a disposició de la ciutadania un servei d'acompanyament per presentar-la en temps i forma.


Com es pot sol·licitar el Bo Lloguer Jove? Es recomana presentar la sol·licitud electrònicament, amb la qual cosa cal disposar de la documentació en format PDF i tenir l'operatiu l’idCAT Mòbil.

Quina documentació cal presentar? La documentació que cal aportar és el contracte de lloguer vigent, així com la referència cadastral de l'immoble; els rebuts del pagament del lloguer de l'any 2022 mitjançant transferència bancària, rebut domiciliat, rebut emès per l'administrador de la finca o Bizum, on hi ha de constar qui paga, qui cobra, l'import del lloguer i la mensualitat a la qual correspon el pagament; l'original i la fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant i el certificat d'empadronament; un informe de vida laboral i la declaració de la renda IRPF 2020, per acreditar els ingressos econòmics.