El PSC «farà bandera» per construir l'Hospital Vicenç Ferrer

Els socialistes demanen al conseller Argimon que reconsideri la negativa a construir l'Hospital

Ana María Martínez, Lluïsa Moret i Eva Candela
Ana María Martínez, Lluïsa Moret i Eva Candela | Marta Casas
04 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:15h
El PSC ha celebrat aquest dilluns una Comissió Executiva de la Federació Vallès Oest, que ha comptat amb la presència de la viceprimera secretària d'Acció Electoral, Lluïsa Moret, en què han abordat un cop més la necessitat d'un hospital de referència "de proximitat" que doni servei a les poblacions de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal. 

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha lamentat que el projecte de l'Hospital Vicenç Ferrer, projectat ja l'any 2005 i del qual es va posar una "primera pedra" el 2009, quedés "en un calaix" amb el primer govern d'Artur Mas, i ha reivindicat novament el projecte, que assegura que atendria un 88% de les casuístiques que duen els habitants de les tres poblacions als hospitals de Terrassa. El projecte, ha dit, "no variaria molt" del que ja estava definit l'any 2011.

Així, el PSC ha assegurat que "farà bandera" d'aquesta qüestió, perquè tot i les negatives dels diversos governs de la Generalitat, continua essent una necessitat: "no hi ha cap altre territori que sumi 200.000 habitants i que no tingui un centre hospitalari de referència més proper", ha assegurat Martínez.

Pel que fa a Sant Cugat, el regidor Pere Soler, també present a la comissió executiva, s'ha sumat a la reivindicació i ha afegit que, a més, en el seu cas, pateixen un "greuge" atès el "salt tarifari" del transport públic. 

Tots tres han manifestat, també, que l'Hospital de referència és una demanda majoritària del territori, amb la qual cosa han demanat al conseller Argimon que reconsideri la decisió de no construir-lo. "No es demana res extraordinari, sinó allò que és ordinari i que no existeix", ha dit Lluïsa Moret. 

L'Hospital de Rubí no formarà part dels Pressupostos del 2022, com ha explicat Eva Candela, diputada al Parlament, ja que una de les esmenes presentades pel seu grup per a la seva construcció es va tombar.