L'Ajuntament imposa una multa de 630.000 euros a quatre empreses pels abocaments incontrolats de residus a La Nou

Es tracta de la sanció més gran que ha imposat mai el Consistori, que ja havia ordenat la seva clausura el setembre de 2021

La Nou, el dia 7 d'agost de 2021
La Nou, el dia 7 d'agost de 2021 | Plataforma Rubí Sense Abocadors
Redacció
09 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:21h
L’Ajuntament de Rubí ha dictat una resolució sancionadora per valor de 630.000 euros en total contra les empreses T.C. Inmuebles y Servicios, SL, Diseños y Viviendas Rubí, Bigues Natura Transports, SL, i Movimientos Tres Torres, S.L., i contra dues persones físiques, per la infracció greu comesa de forma continuada entre el 28 de maig de 2019 i el 22 d'abril de 2021 a la finca del paratge de Can Carreras coneguda com La Nueve, d'abocament incontrolat de residus. Es tracta de la sanció més gran que ha imposat mai el Consistori.

Les dues primeres empreses i les dues persones físiques han rebut una multa de 150.000 euros cadascuna; i les altres dues empreses, de 15.000 euros. A més, es requereix a Diseños y Viviendas Rubí que presenti una anàlisi o avaluació del risc (AQR) en el termini màxim de tres mesos, d'acord amb l'informe emès per l'Agència de Residus de Catalunya al febrer d'aquest any. També tenen tres mesos, tots els sancionats, per restaurar la realitat física alterada i presentar la documentació exigida per l'Ajuntament.

En cas de no donar compliment a qualsevol de les actuacions i condicions establertes, es podran imposar multes coercitives o acordar l'execució subsidiària.

La infracció està tipificada a l'article 75.h del Decret Legislatiu 1/2009, del 21 de juliol, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora dels residus.

La Nou va ser clausurada temporalment per part de l'Ajuntament el passat mes de setembre de 2021 per aquests abocaments, denunciats llargament per la Plataforma Rubí Sense Abocadors i altres veïns de la zona. Ara, aquestes mesures de tancament s'han aixecat cautelarment perquè les empreses puguin donar compliment a les ordres de l'Ajuntament.