Perilla el IX Festival de Blues de Rubí

La Societat de Blues torna a lamentar el tracte rebut per part de l'Ajuntament, que els reclama 1.800 euros de la subvenció del 2020

Marta Casas
10 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:43h
El Festival de Blues se sol celebrar al juny
El Festival de Blues se sol celebrar al juny | RubiTV.cat (Arxiu)
La Societat de Blues de Rubí (SBR) ha emès un comunicat per denunciar la delicada situació en què es troben - i no és la primera vegada - ara que l'Ajuntament no només no ha atorgat les subvencions dels Cicles de Blues i el Festival del 2021 sinó que, a més, els reclama 1.800 euros de la subvenció de 2020 per haver inclòs en la justificació "una cosa que ens havien dit que es podia subvencionar", en aquest cas, material per sonoritzar

A més, els responsables de l'entitat han demanat fins a tres reunions amb la regidoria de Cultura, ja que al febrer van entrar una instància amb les necessitats del que hauria de ser el IX Festival de Blues de Rubí i encara no han rebut cap resposta. 

Ja fa deu anys que va néixer la Societat de Blues de Rubí, i ha aconseguit consolidar-se com a entitat de renom dins de l'escena de blues estatal. Tot i això, com expressen en el comunicat, a mesura que han anat passant els anys la relació amb l'Ajuntament s'ha anat deteriorant. I és que la SBR considera que s'organitzen "moltes iniciatives de caràcter musical, productes fets i organitzats per tercers i amb gran cost econòmic, però ha deixat de banda les iniciatives de les entitats locals". La Fira de la Cervesa, la Fira del Vi, el Rrandom Festival, el Primavera Pop... són activitats que la Societat creu que serien "molt lloables si no fos en detriment de les entitats de la ciutat".

"Hem perdut moltes oportunitats de tenir un gran Festival, i no ha estat per falta de seguiment dels ciutadans de Rubí i de les poblacions properes", lamenten en l'escrit. 

Un altre problema és econòmic i de planificació. Com ja va denunciar la SBR l'any 2020, "les subvencions de lliure concurrència cada vegada han anat a pitjor", ja que es convoquen, s'atorguen i es paguen, un cop justificades, entre un i dos anys posteriors a l'execució de les activitats. Això fa que no es pugui planificar correctament els esdeveniments mensuals - motiu pel qual van decidir comptar amb un equip de so propi, i no haver de sol·licitar pressupost cada vegada.

"Denunciem un tracte sense respecte i sense empatia, o una intenció de taponar la nostra feina", diu la SBR, que tenia previst un concert amb músics de primera línia el pròxim 21 de maig, i que "d'alguna manera s'haurà de pagar".