L'Ajuntament de Rubí rep el segell Infoparticipa amb el 100% de la puntuació

És la setena vegada que rep aquesta distinció, la tercera amb el total de punts

Redacció
10 de maig del 2022
Actualitzat a les 19:02h
Elena Montesinos rep la distinció de l'Infoparticipa 2022
Elena Montesinos rep la distinció de l'Infoparticipa 2022 | Infoparticipa
La web de l’Ajuntament de Rubí ha rebut per setena vegada consecutiva el segell Infoparticipa 2022, que reconeix la transparència del lloc, i un cop més amb el 100% de la puntuació, com el 2021. És, així, la tercera vegada que compleix tots els paràmetres avaluats. 43 dels 136 municipis catalans que han obtingut la distinció han completat el 100% dels criteris que es consideraven.

La regidora de Transparència, Elena Montesinos, ha valorat que "aquest guardó no és només el reconeixement de la feina que s'està fent des de govern obert, sinó que representa el compromís que adquirim amb la ciutadania per seguir millorant en l'accés a la informació, els mecanismes de retiment de comptes i els processos participatius".

Aquesta distinció l’atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de l’anàlisi de 52 indicadors. L’avaluació es basa en tres eixos: qui són els i les representants polítics?, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius? i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana?

El Mapa Infoparticipa és una eina creada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB que té com a objectiu avaluar la qualitat i la transparència de la informació a les pàgines web dels ajuntaments.