Oberta la convocatòria d'ajuts per a la millora del comerç local

L'objectiu és millorar la competitivitat del comerç urbà de la ciutat i adaptar-se a les tendències actuals del mercat

L'illa de vianants és el principal eix comercial de Rubí
L'illa de vianants és el principal eix comercial de Rubí | Ajuntament de Rubí
Redacció
11 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:24h
Des d'avui i fins al pròxim 24 de juny, els comerços de Rubí poden sol·licitar les subvencions per a la millora del comerç, uns ajuts que concedeix l'Ajuntament per finançar la meitat del cost de l'actuació que vulguin fer els comerciants, fins a un màxim de 1.000 euros. L'objectiu és millorar la competitivitat del comerç urbà de la ciutat i adaptar-se a les tendències actuals del mercat.

Els comerços poden optar a només una de les cinc línies d'ajuts que es contemplen: renovació exterior - incloses modificacions de la façana comercial, retolacions, senyalitzacions exteriors a la façana, aparadors i substitució de tancaments exteriors opacs -;  renovació interior - modificacions de la retolació o senyalització interior, del taulell, de la zona d’atenció al client i de la zona d’exposició dels productes -; introducció de noves tecnologies; difusió comercial, entesa com l’edició de material divulgatiu sobre l'establiment i l'activitat empresarial que s'hi desenvolupa; i supressió de barreres arquitectòniques.

Hi poden optar tots els establiments ubicats en planta baixa i dins de la trama consolidada de Rubí, i han d'estar actius en el moment de presentar la sol·licitud, a més de respondre a alguna de les tipologies contemplades. Si l’actuació per a la qual s’ha demanat la subvenció ja s’ha realitzat en el moment de presentar la sol·licitud, el seu cost serà l’acreditat. Si encara està pendent de realitzar-se, es prendrà com a referència el cost pressupostat. En aquest cas, el termini màxim de justificació serà el 31 de gener de 2023 i les actuacions s'hauran d’acreditar mitjançant factures i justificants de pagament.

Les sol·licituds i la documentació s’han de presentar per via telemàtica mitjançant la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Rubí. Per a més informació i suport telefònic, podeu trucar a la Finestreta Única Empresarial FUER, al telèfon 93 588 70 00; extensions 6152, 6153 i 6155.

El pressupost total per a les subvencions a la millora del comerç previst pel Consistori és de 35.000 euros.