Rubí i Barakaldo comparteixen experiències de transformació a través de l'Agenda Urbana 2030

Una delegació municipal ha visitat també Avilés, on han conegut el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i la Factoría Cultural

Ana María Martínez i Amaia del Campo, alcaldessa de Barakaldo
Ana María Martínez i Amaia del Campo, alcaldessa de Barakaldo | Ajuntament de Rubí
Redacció
11 de maig del 2022
Una delegació de Rubí ha visitat aquest dimecres els municipis de Barakaldo i Avilés, on han pogut compartir amb les seves administracions locals "experiències de transformació de la ciutat" en el marc de l'Agenda Urbana 2030. Des de Rubí, s'han desplaçat al País Basc l'alcaldessa, Ana María Martínez; el regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez; el regidor de Serveis a l'Empresa, Rafael Güeto, la regidora de Comunicació, Annabel Cuesta; i el gerent municipal, Jordi Núñez

En el cas de Barakaldo, la delegació rubinenca s'ha interessat per la transformació urbana de la ciutat després de la desindustrialització, primer; i la recuperació d'espais verds per connectar barris i millorar la sostenibilitat del municipi, que s'està desenvolupant en aquests moments. 

Segons ha explicat l'alcaldessa, les dues ciutats tenen en comú "la voluntat de col·locar a les persones en el centre de les nostres polítiques", i per això totes dues han fet un esforç per ampliar les zones de pas exclusiu per a vianants. A més, segons Ana María Martínez, Rubí també ha iniciat el procés d'implementació de l'Agenda Urbana 2030 i impulsat alguns projectes en aquesta línia. "Busquem referents com el de Barakaldo per ajudar-nos a aclarir les idees i conèixer altres maneres de treballar que es puguin adaptar a la nostra realitat", ha afegit.

Amaia del Campo, alcaldessa de la ciutat basca, ha destacat que per a ells l'Agenda Urbana és "una eina valuosíssima per aquesta segona transformació perquè ens obliga a pensar-la d'una altra manera, prioritzant les persones".

Després, la delegació de Rubí ha visitat el municipi asturià d'Avilés, per tal de conèixer el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i visitar la Factoría Cultural, on han estudiat futures col·laboracions en el marc de la iniciativa COLOR.