31 afectats per una intoxicació alimentària a una sala de festes de Rubí

28 dels ferits han estat traslladats als hospitals de Terrassa i Sabadell, i al CUAP Mútua Rubí

Diverses unitats del SEM atenen els afectats per una intoxicació alimentària
Diverses unitats del SEM atenen els afectats per una intoxicació alimentària | Cedida
15 de maig del 2022
Actualitzat el 16 de maig a les 11:21h
Una intoxicació alimentària ha afectat aquest diumenge fins a 31 persones a Rubí, 11 de les quals menors d'edat. Els fets s'han produït aquesta tarda, en el marc de la celebració d'una festa privada en un local ubicat a la carretera de Molins de Rei a Sabadell.

Dels afectats, 28 han estat traslladats a diversos centres, com la MútuaTerrassa, l'Hospital de Terrassa, l'Hospital Parc Taulí i el CUAP Mútua Rubí amb estats lleus i menys greus.

Al lloc s'hi han desplaçat quatre dotacions terrestres del Servei d'Emergències Mèdiques, dos comandaments, una Unitat d'Intervenció i Suport i una unitat col·lectiva. També hi han estat presents dues dotacions dels Mossos d'Esquadra, de Bombers de la Generalitat i Policia Local

El propietari de la sala de festes, Jorge Bonilla, ha intervingut aquest matí a la tertúlia de Ràdio Rubí per donar més detalls sobre què havia passat. Segons ha dit, la intoxicació es va produir per algun aliment en mal estat que duien els mateixos assistents a la festa, que no havien contractat el servei de càtering que també ofereix el local.
 
Bonilla també ha aclarit que el seu negoci "compleix amb totes les normatives" sanitàries i d'higiene i que, de fet, encara ara practiquen la desinfecció i ventilació que es recomanava durant l'època de la pandèmia.
 

Dispositiu per atendre les víctimes d'una intoxicació alimentària a Rubí Foto: Cedida