1 de 10
dia internacional dels museus

Rubí se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Museus

A partir del 18 de maig, la ciutadania podrà visitar l’exposició d’una selecció d’eines de boter del segle XX

El Museu Etnogràfic Vallhonrat | Marta Casas
per RubiTV.cat, Rubí, Catalunya | 16 de maig de 2022 a les 14:57 |
Aquest article es va publicar originalment el 16 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu Municipal Castell (MMUC) se suma al Dia Internacional dels Museus, aquest dimecres 18 de maig, amb l'exposició d’una selecció d’eines de boter del segle XX, cedides temporalment per la família Masalias: En concret, s'exhibiran una aixa de tustar, una barrina, un estovador, un galzador.

Per altra banda, el Museu Etnogràfic Vallhonrat cedeix quatre peces de la seva col·lecció relacionades també amb el món del vi, que s’incorporen a la selecció del MMUC: una bota petita, una cantimplora, una gerra per mesurar el vi i un colador de loneta per filtrar les impureses del vi de la primera meitat del s. XX. Les peces es podran veure entre el 18 i el 22 de maig al vestíbul del museu municipal.


Aquest any, la commemoració del Dia Internacional dels Museus arriba a la 45a edició i porta per lema El poder dels Museus. La celebració vol animar a explorar el potencial dels museus per a provocar un canvi positiu en les seves comunitats a través de tres eixos: el poder d'aconseguir la sostenibilitat - els museus són socis estratègics en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS)-, el poder de la innovació en la digitalització i l'accessibilitat  - la innovació digital pot fer que els museus siguin més accessibles i atractius, ajudant el públic a entendre conceptes complexos i matisats - i el poder de la construcció de la comunitat a través de l'educació  - a través de les seves col·leccions i programes, els museus enfilen un teixit social que és essencial la construcció de la comunitat.

 

Participació