La biblioteca municipal Mestre Martí Tauler se suma a una campanya de reciclatge de dispositius electrònics

Col·labora amb la plataforma Labdoo, que reaprofita ordinadors i tauletes per a escoles d'arreu del món

La biblioteca recull ordinadors portàtils i tauletes en desús per contribuir a l'economia circular
La biblioteca recull ordinadors portàtils i tauletes en desús per contribuir a l'economia circular | Ajuntament de Rubí
Redacció
19 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:57h
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler s’ha sumat a la campanya de reciclatge de Labdoo, una plataforma sense ànim de lucre que treballa per proveir de dispositius electrònics escoles d’arreu del món. La col·laboració ha estat impulsada pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i compta amb la implicació d’altres biblioteques públiques catalanes.

Així, la biblioteca municipal s’ha convertit en punt de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes en desús, que es recullen a la recepció de l’equipament i després es lliuren a Labdoo per, d’aquesta manera, impulsar l’economia circular. Les persones que vulguin informar-se sobre la recollida de dispositius que fa la Biblioteca poden adreçar-se al correu [email protected] o al telèfon 93 699 84 53.

Labdoo és una plataforma col·laborativa sense ànim de lucre, creada a Catalunya, que permet fer arribar portàtils dotats d’aplicacions educatives a escoles d’arreu del món sense cap cost econòmic i sense generar emissions de CO2 addicionals.

La plataforma ja ha donat suport a més de 2.000 escoles en 142 països, i ha creat 400 hubs operatius, repartits pels cinc continents i beneficiant més de 700.000 estudiants. La plataforma ha estat reconeguda per la UNESCO com una organització que “ajuda a promocionar els principis, els valors i les pràctiques del desenvolupament sostenible en tots els aspectes de l’educació i l’aprenentatge”.

La causa de Labdoo contribueix afavorir l’accés a l’educació en entorns de pobresa, reduir la bretxa digital i protegir el planeta del canvi climàtic.