Ca n'Oriol celebra la seva Festa Major aquest cap de setmana

De divendres a diumenge, activitats de tota mena a la plaça de Ca n'Oriol

Els Gegants de l'Escola Teresa Altet també participaran a les festes del barri
Els Gegants de l'Escola Teresa Altet també participaran a les festes del barri | Cedida
Redacció
26 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:21h
El barri de Ca n'Oriol serà el que encetarà el cicle de Festes Majors de barri, aquest cap de setmana, amb un seguit d'activitats que se celebraran a la plaça de Ca n'Oriol. 

La inauguració de les festes serà divendres a les 18h, i tot seguit, a les 18.30h començaran les actuacions organitzades per les dues associacions de veïns del barri: sevillaneship hop, dansa del ventre i batuka. A les 21h, una sessió de micro obert, i l'humorista Edu Mutante serà l'encarregat de tancar els actes de divendres amb un monòleg (22.30h).

Dissabte, les activitats arrencaran al matí (9.30h) amb una melé de petanca, i a partir de les 10h s'instal·larà un mercat artesanal de l'Associació Mujeres Creativas del Vallès. Al Centre Cívic de Ca n'Oriol, a les 11h hi haurà un torneig d'escacs, i a les 13h, un concurs gastronòmic.

Ja a la tarda, a les 16.30h els Gegants del Teresa Altet se sumaran a la festa amb una cercavila des de la pista del carrer Mallorca fins al Centre Cívic, on tindrà lloc la Diada Gegantera (17h), i a partir de les 18h hi haurà una mostra de cultura popular on participaran els Castellers de Rubí, l'Esbart Dansaire i l'Escola de Sardanes Flor de Neu. El mercat de l'Associació Mujeres Creativas del Vallès s'instal·larà, a la tarda, a la plaça d'Aragó. Finalment, a les 19h tornaran les exhibicions, en aquest cas d'arts marcials, batuka, ball en líniaKangoo Jump, i dues de sevillanes. 

Pel que fa a la nit, hi tornarà a haver micro obert a les 21h, i a les 22.30h un concert de L'Avi Band Show i un DJ a partir de les 12h de la nit.

Diumenge, Mujeres Creativas tornarà a posar el mercat artesanal a la plaça de Ca n'Oriol al matí i a la plaça d'Aragó a la tarda. Al Centre Cívic, a les 10.30h arrencarà un nou Torneig d'Escacs de l'Associació d'Escacs Rubinenca, i a la mateixa hora, al Parc de Ca n'Oriol, Òmnium farà la (Re)Volta pel barri. A les 11h, el Bòjum entrarà en acció per fer un corre-aigua a la plaça de Ca n'Oriol, i a la mateixa plaça de Ca n'Oriol hi haurà un vermut.

Les activitats es reprendran a la tarda amb una actuació de sevillanes (17.30h), l'espectacle del mag Jordi Quimera (18h), i un concert amb Alaire (19h).

Què és la (Re)Volta d'Òmnium?
Les (Re)voltes són passejades guiades en grup per barris o pobles que tenen com a fil conductor els relats vivencials de les persones i entitats protagonistes de les lluites i processos de transformació social que hi han tingut lloc. Els participants dialoguen sobre les experiències i emocions viscudes que s'evoquen durant la ruta.

Com explica l'entitat, "la memòria individual i col·lectiva, el territori i la història quotidiana i popular construeixen un lloc de trobada i reconeixement mutu". Òmnium ja va organitzar una (Re)Volta per Ca n'Oriol el novembre de 2021, i tornarà a fer-ho amb motiu de la festa del barri, amb la col·laboració de les associacions de veïns i de Rubí Acull i l'Escola d'Educació Especial de Ca n'Oriol. Per participar a l'activitat cal inscriure's prèviament, ja que les places són limitades.

El punt de partida serà l'era de Ca n'Oriol, i recorrerà els espais més emblemàtics que il·lustren el creixement del barri i les seves principals reivindicacions.