Els veïns de la Zona Mercat hauran de reorganitzar l'espai per les seves festes

La fira d'atraccions de la Festa Major del 25 de setembre canviarà d'ubicació

Les jardineres de la plaça del Mercat impedeixen col·locar l'escenari de les festes
Les jardineres de la plaça del Mercat impedeixen col·locar l'escenari de les festes | Marta Casas
Redacció
26 de maig del 2022
Actualitzat a les 20:04h
L'Associació de Veïns de la Zona del Mercat haurà de reconfigurar l'espai on organitzen habitualment la seva festa del barri, prevista per al cap de setmana del 17, 18 i 19 de juny.

Segons va explicar el president de l'associació, David González, fa tot just una setmana que van haver d'aturar els preparatius de la festa perquè l'Ajuntament es va negar a enretirar temporalment les jardineres de la plaça del Mercat, després d'haver-los dit que sí que es podrien treure durant la celebració de la festa. El motiu de demanar la retirada de les jardineres és que estan ubicades al lloc on habitualment es posa l'escenari, i recol·locar-lo podria provocar que s'hagi de replantejar tota l'organització de l'espai, amb les dificultats que això comporta. 

Durant el ple d'aquesta tarda, i per una al·lusió a aquesta qüestió que ha fet Roberto Martín (Cs), l'alcaldessa ha explicat que s'ha ofert a l'associació reubicar l'escenari. Una possibilitat que, de fet, l'organització ja contemplava, però que no els acaba de satisfer. 

Per altra banda, González també va denunciar que fa gairebé dos anys que l'associació està sense local, ja que en plena pandèmia se'ls va demanar que desallotgessin el que tenien - un local de lloguer al carrer Juan Ramón Jiménez - i no se'ls ha donat cap alternativa, ni tampoc s'ha resolt la seva petició de fer servir els espais buits que hi ha a l'edifici del Mercat, on proposen fer un Centre Cívic.

La fira d'atraccions del 25 de setembre canviarà d'ubicació
El portaveu de Ciutadans també ha preguntat per la fira d'atraccions que es posa cada any a la Festa Major del barri del 25 de setembre, que serà el cap de setmana del 3, 4 i 5 de juny. En aquest cas, l'alcaldessa també ha confirmat que no s'instal·larà a la pista poliesportiva, com és habitual, sinó que "se'ls oferirà un altre espai".