Rubí, protagonista del programa «El búnquer»

Va comptar amb la participació de Jep Quintas, conegut per ser tècnic municipal i coordinador de la secció local de l'ANC

30 de maig del 2022
Jep Quintas va participar al programa «El búnquer»
Jep Quintas va participar al programa «El búnquer» | YT/El búnquer
El programa de Catalunya Ràdio El búnquer, presentat per Jaïr Domínguez, en Peyu i Neus Rossell, va tenir la ciutat de Rubí com a protagonista en el seu episodi 154, que es va emetre la setmana passada. Un dels assistents de públic, Jep Quintas, és conegut perquè treballa com a gestor cultural a l'Ajuntament, i també coordinador local de l'Assemblea Nacional Catalana. Amb ell, els conductors del programa van conversar sobre la ciutat en clau d'humor.

De la ciutat, en destaquen que és el 97è municipi més gran de l'Estat espanyol, expliquen l'origen del nom, Rivo Rubeo, que es traduiria com "la Riera vermella" fent al·lusió a la terra argilosa, l'himne de la Unió Esportiva Rubí - que segons els presentadors, recorda a la introducció d'uns dibuixos animats -, els gegants i gegantons, el Museu Municipal Castell i les festes del carrer Sant Jaume, una celebració emblemàtica de la ciutat. Neus Rossell, encarregada de documentar-se, treu alguns talls d'un antic programa en què En Peyu visitava algunes ciutats catalanes i en demanava l'opinió a algunes persones, però en aquest cas Rubí no en surt gaire ben parada. 

En el mateix programa, En Peyu va revelar que vindrà a actuar a Rubí al mes de setembre, amb la seva funció L'home orquestra. L'humorista, però, no actuarà al teatre municipal La Sala, sinó que ho farà al Casal Popular el dia 18 de setembre a les 17.30h, en el marc de les festes de Sant Roc.



Les mencions a Rubí a El búnquer van tenir una resposta per part de l'alcaldessa, Ana María Martínez, que a través del seu compte de Twitter va convidar els protagonistes a "venir, veure i viure" la ciutat.