16 escoles «Caçadores de Trastets» tornaran a netejar l'entorn natural de Rubí

L'objectiu és conscienciar i sensibilitzar l'alumnat sobre l'impacte negatiu que generen els residus que arriben al medi natural

Alumnes d'una escola de Rubí fent una trastejada
Alumnes d'una escola de Rubí fent una trastejada | Ajuntament de Rubí
Redacció
31 de maig del 2022
Des d'ahir i fins al pròxim 17 de juny, 16 escoles i instituts de Rubí duran a terme més d'una vintena de batudes de neteja de l'entorn natural, replicant el model del Caçador de Trastets, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la protecció del medi ambient. 

Les accions de neteja del Caçador de Trastets s'han convertit en un referent del manteniment de l'estat del medi natural a la ciutat, en les quals han participat centenars de rubinencs al llarg dels anys. Moltes escoles també s'hi han sumat, i sovint demanaven materials a l'entitat per dur a terme les neteges de zones properes als centres educatius. Així, l'any passat l'Ajuntament va lliurar lots de guants, pinces i bosses reutilitzables a les Escoles Caçadores de Trastets, i enguany repetiran la iniciativa.

A més, tots els alumnes faran una petita activitat final que consistirà a classificar els residus i aprendre el temps que triguen a degradar-se i dels impactes que generen a curt i llarg termini, ja que molts acaben arribant a rieres, rius o aqüífers subterranis, malmetent la salubritat de l'aigua i de la terra. 

L'objectiu principal de l'activitat, com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, no és la neteja de l'espai natural "sinó la conscienciació i sensibilització de tot l'alumnat envers el gran impacte negatiu que generen els residus que són abandonats o arriben al medi natural". 

Els centres educatius que participaran en aquestes batudes són l’Escola 25 de Setembre, l’Escola Ca n'Alzamora, el CEE Ca n'Oriol, l’INS Duc de Montblanc, l’Escola del Bosc, l’INS JV Foix, l’INS La Serreta, l’INS Torrent dels Alous, l’Escola Maristes, l’Escola Montessori, l’Escola Ribas, l’Escola Mossèn Cinto, l’Escola Rivo Rubeo, l’Escola Schola, l’Escola Torre de la Llebre i l’Escola Regina Carmeli. En total s’han previst 23 sortides, ja que alguna d'aquestes escoles i instituts han programat diverses "trastejades".
Els espais naturals que es netejaran són la bassa dels Alous, Can Xercavins, el torrent dels Alous, Ca n'Oriol, el torrent de les Abelles, Can Feliu, Can Tiraïres, el torrent del Manà i Sant Genís.