1 de 10
TRÀNSIT

El Govern vol limitar la velocitat de l'AP-7 a 110 km/h

Trànsit impulsa un paquet de mesures per rebaixar la mortalitat de l'autopista amb més controls policials, però sense restriccions als transportistes

Cua quilomètrica a l'AP-7 durant la Setmana Santa | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 3 de juny de 2022 a les 11:20 |
Aquest article es va publicar originalment el 3 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa un paquet de mesures per reduir la sinistralitat a l'AP-7, la via que concentra més mortalitat el 2022 amb 13 persones que hi han perdut la vida. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat més radars, estàtics i dinàmics; un reforç de la inspecció des de l'helicòpter i més controls específics a vehicles com els de transport de mercaderies i de viatgers.

També demana a l'Estat que redueixi el límit de velocitat a l'AP-7 a 110 km/h. L'inici de les mesures coincideix amb el pont de la segona Pasqua, quan uns 480.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana entre les 15 h de divendres i les 15 h de dissabte. El conseller fa una crida a la "prudència" i "compliment de les normes".


Un total de 71 persones han mort a les carreteres catalanes des de principis d'any i 13 d'aquestes han perdut la vida a l'AP-7, segons el balanç de sinistralitat fins al 31 de maig. Davant d'aquesta realitat, el conseller creu que tant el Departament d'Interior com la societat han de "reaccionar". 

Elena s'ha mostrat "especialment" preocupat per la sinistralitat a l'AP-7, amb un 40% més de mobilitat, sobretot des que es van alliberar els peatges. "No ens podem permetre seguir amb aquest ritme d'accidents, de mortalitat i de tragèdies", alerta Elena. La situació preocupa encara més a les portes d'un pont i de l'estiu, quan l'AP-7 és una via molt utilitzada. 


Segona Pasqua


El Servei Català de Trànsit espera una mobilitat elevada pel pont de la segona Pasqua, amb uns 480.000 vehicles que es mobilitzaran a l'àrea metropolitana de Barcelona durant l'operació sortida de divendres a la tarda i al llarg de dissabte al matí. La previsió de retorn de dilluns a la tarda és d'uns 290.000 vehicles. També cal tenir en compte que aquest cap de setmana té lloc el Gran Premi de Motociclisme al Circuit de Catalunya, que mobilitzarà uns 100.000 aficionats al llarg dels tres dies.

Elena demana "prudència" i "autocontrol" de cara al pont, perquè no hi hagi cap persona que mori a la carretera. "Qualsevol víctima és una tragèdia que destrossa entorns i famílies", ha incidit. 

En el dispositiu del pont, hi treballaran un total de 1.347 agents dels Mossos d'Esquadra, que faran 1.075 controls (258 controls d'alcoholèmia i drogues, 177 controls de seguretat passiva, 134 controls de PREMOT -motocicletes-, 231 controls de distraccions, 172 controls de velocitat i 103 controls de transports).

Les destinacions cap a les zones costaneres seran les que registrin més afluència de vehicles. Segons les previsions, els principals problemes de mobilitat poden produir-se al tram nord de l'AP-7, de Sant Celoni a la Roca del Vallès, i al tram sud, a Vilafranca del Penedès.

També hi pot haver circulació densa a les vies d'accés a localitats costaneres com l'N-340 al Vendrell i Torredembarra; la C-32, tant en el tram de Vilassar de Mar com en el de Sant Boi de Llobregat i Sitges; a la C-31 a Santa Cristina d'Aro o a la C-65 a Llagostera.
Trànsit habilitarà mesures especials de circulació, com per exemple carrils addicionals en sentit contrari a l'habitual en algunes vies en l'operació tornada de dilluns.

 

Participació