Aquestes són les dues iniciatives sostenibles d'Agbar i l'Ajuntament de Rubí

La companyia instal·la deu malles de recollida de residus sòlids i nou columnes intel·ligents de càrrega

Xarxes de recol·lecció de residus a Rubí
Xarxes de recol·lecció de residus a Rubí | Cedida/AGBAR
Redacció
08 de juny del 2022
Actualitzat a les 8:58h
L'Ajuntament de Rubí i Agbar, encarregada del cicle integral de l'aigua i serveis mediambientals, han instal·lat deu malles que retenen els residus sòlids que transporten les aigües pluvials i les residuals, i que des del mes de febrer han evitat l'arribada de 2,5 tones de residus al medi natural. 

Per altra banda, la companyia també instal·larà nou columnes intel·ligents de càrrega d'aigua potable per fer un monitoratge del consum d'aigua per part dels serveis municipals i evitar extraccions no autoritzades. Una d'aquestes columnes s'ha instal·lat davant del Parc de Neteja de Rubí.

Andrés Medrano, regidor de Medi Ambient, ha explicat que de les columnes que ja s'han instal·lat són al carrer del Pont de Can Claverí, al carrer de la Collita i al carrer Luxemburg; i que pròximament s'instal·laran la resta fins a arribar a les nou. "La idea és controlar tota l'aigua que es consumeix, tota. Aquest sistema és un pas més per fer un control intel·ligent del consum d'un bé tan escàs com és l'aigua i per la digitalització de les dades de consum per part dels serveis i de la població".

Per la seva banda, la directora territorial d'Agbar, Berta Mercadé, ha destacat que les dues actuacions s'emmarquen en els Objectius de Desenvolupament Sostenible i el treball que fan conjuntament amb l'Ajuntament de Rubí per monitorar el consum d'aigua i per preservar el medi ambient.

A la presentació d'aquestes iniciatives també hi havia Isaac Sánchez, cap de distribució a Rubí; Alberto Valcarce, director de Desenvolupament Sostenible de la companyia, i Josep M. Montserrat, gerent territorial d'Agbar. L'acte estava emmarcat en el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, i la campanya de difusió de la nova marca H2ORITZÓ, que integra els projectes innovadors amb l'objectiu d'avançar en la sostenibilitat mediambiental i social dels municipis.
 

Columnes de càrrega d'aigua a Rubí Foto: Cedida/AGBAR