L'AUP no participarà al ple de debat sobre l'estat de la ciutat d'aquest dissabte

La formació alternativa critica el format i les formes de convocar-lo, amb pocs dies d'antelació

Betlem Cañizar durant el ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat
Betlem Cañizar durant el ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat
10 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:44h
L'Alternativa d'Unitat Popular no serà al Ple extraordinari per debatre sobre l'estat de la ciutat que s'ha convocat per aquest dissabte (10h). Així ho van anunciar ahir a la tarda, després de rebre la convocatòria - igual que els mitjans de comunicació - ahir al migdia, només tres dies abans de la sessió. 

De fet, aquest ple extraordinari se celebra anualment, precisament a petició dels grups de l'oposició del mandat 2015-2019, entre els quals hi havia l'AUP. La formació, però, critica que el format d'aquesta sessió no és l'adequada, ja que no hi ha un "debat real" i que és "un paperot per complir l'expedient": primer hi ha un discurs de l'alcaldessa, Ana María Martínez; una intervenció de com a màxim 10 minuts per cada grup municipal - incloent-hi el PSC i En Comú Podem - i una sola rèplica, novament, per l'alcaldessa de Rubí.

Així, l'Alternativa ha declinat formar part del que consideren un "show" que servirà per donar visibilitat electoral als partits, però no debatre sobre els temes de la ciutat de manera "enriquidora".

A més, també han remarcat que la convocatòria "d'urgència" no només afecta els regidors, sinó que també implica dificultats per als tècnics municipals, serveis informàtics o els mateixos periodistes.

Aquesta crítica no és nova, ni tampoc única: en la sessió de l'any 2021, tots els grups municipals de l'oposició van criticar el format del ple perquè, precisament, no permetia el debat real entre formacions.