1 de 10
MOBILITAT

Aragonès avisa que les propostes del govern espanyol sobre el Quart Cinturó del Vallès són només «paraules»

La Generalitat planta la ministra Raquel Sánchez en la presentació del futur de les infraestructures a Catalunya com a rebuig a la manca d'inversions

Pere Aragonès, aquest divendres a La Seu d'Urgell. | Govern
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 10 de juny de 2022 a les 13:45 |
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha titllat de "paraules" les propostes del govern espanyol sobre el Quart Cinturó del Vallès, que aquest divendres presenta la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. En aquest sentit, tot i que l'executiu de l'Estat ha informat que hi ha un acord amb la Generalitat i els ajuntaments de la zona en relació al futur de la carretera B-40, Aragonès ha assegurat que aquestes propostes "no estan sustentades en cap acord concret; per tant, de nou paraules", ha afirmat. 

Aragonès ha afirmat que "el temps de les paraules ja ha passat" i que el Govern no pot "avalar" aquest tipus d'actuació perquè, ha insistit, el què es necessita són "certeses i que les inversions s'executin". En aquest sentit, considera que cal trobar "altres fórmules de gestió de les inversions de l'Estat" com ara, ha dit, "instruments compartits" a l'hora de la licitació de les inversions. Tot i això, ha assegurat que "hi ha un problema polític de fons i és que l'Estat està pensant de forma radial".


El secretari general de Vicepresidència, Ricard Font, no assistirà avui a la roda de premsa prevista amb la ministra Sánchez, per abordar el futur de les infraestructures al Vallès. La seva presència estava prevista juntament amb la dels alcaldes de Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès, en un acte al Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Territori justifica l'absència com una "mostra de rebuig per la manca d'inversions de l'Estat a Catalunya", i s'emplaça la reunió de la Comissió Bilateral d'Infraestructures de divendres vinent. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja havia avançat aquest matí que la proposta que la ministra planteja avui no es basa "en cap acord concret".

 

Participació