Aquest dissabte s'inauguren els horts de Cova Solera amb una calçotada

Actualment hi ha 49 parcel·les individuals ocupades, de les 56, i 1 de les 2 reservades per a entitats

Diversos usuaris i usuàries ja cultiven els horts de Cova Solera
Diversos usuaris i usuàries ja cultiven els horts de Cova Solera | Ajuntament de Rubí
Redacció
26 de març del 2019
Actualitzat a les 11:26h
Els horts municipals de Cova Solera ja estan operatius des de finals de desembre, quan es van concedir les autoritzacions pertinents per a l'autoconsum, i el dissabte 30 de març s'inauguraran oficialment amb una calçotada pels usuaris, on se serviran els calçots que s'estan cultivant a l'hort comunitari.

La instal·lació compta amb 56 parcel·les individuals de 40 m2 cadascuna, de les quals n'hi ha 49 d'ocupades, i dues parcel·les de 300 m2 reservades per a dues entitats, una d'elles cultivada. Cada usuari escull què vol plantar a la seva parcel·la i compta en tot moment amb l'assessorament de la Cooperativa l'Ortiga, l'encarregada de gestionar i dinamitzar l'equipament. 

Les persones responsables d'aquestes parcel·les podran utilitzar la superfície de conreu durant tres anys, d'acord amb els objectius del programa d'horts municipals. 

Es tracta d'un projecte que té l'objectiu d'oferir una activitat d'oci que millori el benestar personal de rubinencs a l'atur o en risc d'exclusió, millorar l'alimentació i el subministrament d'aliments a través de l'autoconsum de les parcel·les individuals de l'hort, i oferir un entorn de relació social sa i col·laboratiu on tots els usuaris puguin participar del projecte. També vol donar eines i suport a la ciutadania en àmbits relacionats amb l'agricultura, el processat i la distribució d'aliments, fomentant la producció de verdures ecològiques a la ciutat.