L'Ultra Clean Marathon recull 550 quilos de residus

En total s'han recaptat 15.550 euros per a entitats que treballen en la conservació de la natura

Un participant recollint residus
Un participant recollint residus | UCM
Redacció
13 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:17h
Aquest dissabte s'ha celebrat l'Ultra Clean Marathon, la cursa que uneix esport i consciència ambiental mitjançant el plogging - com s'anomena la pràctica que combina l'exercici a l'aire lliure amb la recollida de residus - en què han participat 180 corredors i uns 300 voluntaris que han fet diverses accions de neteja que han acabat amb la retirada de 550 quilos de residus. Amb aquestes deixalles s'ha construït un mur al Parc de la Barceloneta, el punt d'arribada de la cursa. 

De tots aquests residus, 150 quilos són envasos lleugers, 90 de paper i cartró, 52 de vidre i la resta, 330, corresponen a diverses categories: aparells elèctrics i electrònics, ferralla, tovalloletes, burilles... 

Els equips participants han sortit a les 8 del matí des del carrer Extremadura de Terrassa, i han fet un recorregut per diversos municipis del Vallès, entre els quals Rubí, Santa Coloma de Gramanet i Barcelona, on ha estat l'arribada. L'equip guanyador ha estat Merrell and Klassmark, amb un temps de poc més de quatre hores; seguit de l'equip Salomon i el Team Litoclean; que han rebut un lot de productes de l'empresa Veritas. La classificació final no es determina només pel temps sinó per les bonificacions que es donen a cada equip, que van en funció dels quilos de residus que han recollit al llarg del recorregut i de les publicacions a les xarxes socials mostrant la seva participació a la cursa.
 

L'arribada del primer equip a la Ultra Clean Marathon Foto: UCM



A més de conscienciar sobre l'impacte dels residus en el medi ambient, l'Ultra Clean Marathon ha aplicat mesures com ara no tenir el recorregut senyalitzat físicament i no proporcionar als corredors i voluntaris material d'un sol ús, des del convenciment que "el millor residu és el que no es genera". 

I pel que fa al vessant solidari de la cursa, cada equip participa per a una de les entitats ambientals que treballen per la conservació de la natura, aconseguint una recaptació global de 15.550 euros.