La Rambla del Ferrocarril acull aquest cap de setmana el II Saló del Còmic i el Manga de Rubí

Hi haurà 24 estands d'autors i editorials - tres de Rubí -, i diverses activitats paral·leles

Ana María Martínez i Annabel Cuesta presenten el II Saló del Còmic i el Manga
Ana María Martínez i Annabel Cuesta presenten el II Saló del Còmic i el Manga | Localpres
Redacció
14 de juny del 2022
La Rambla del Ferrocarril acollirà aquest cap de setmana la segona edició del Saló del Còmic i el Manga, que comptarà amb 24 parades d'autors i editorials i un escenari on es faran xerrades i presentacions. Tres dels estands del Saló són de Rubí: Kame KameSeñor Miyagi Rubí i Frandisco

A més, durant el cap de setmana, els il·lustradors del col·lectiu local C.I.R.C. oferiran una exposició i diverses propostes creatives, com ara un taller per elaborar vinyetes de còmic. De fet, el cartell d'aquesta edició del Saló és de Núria Lombarte, membre del col·lectiu i tallerista de manga a l'Espai Jove Torre Bassas

Qui també s'ha sumat a l'activitat és l'escola municipal d'art i disseny, l'edRa, que farà un taller d'il·lustració sobre rajola; i els col·lectiu otaku Mangi Rubí, també vinculat a la Torre Bassas, que ha participat activament en la proposta d'activitats lúdiques. Des del mateix Espai Jove, es faran tallers de preguntes, treballs manuals i mini jocs oberts a tothom; i la seva carpa serà el punt central d'informació del saló.

Al llarg dels tres dies, hi signaran còmics artistes com Josep Busquets, Montse Mazorriaga, Toni Kudo i Roger Bonet.

Programació d'activitats
Divendres, 17 de juny. El Saló arrencarà a les 17h amb Hèroeverso, la presentació de les novetats de Letrablanka Editorial, l'empresa col·laboradora en l'organització de la proposta. A continuació es podrà gaudir de l'actuació del DJ local Rouge Soler, amb una sessió de bandes sonores de sèries i pel·lícules relacionades amb el còmic i l'anime; i una Slam Poetry coordinada per l'Associació Cultura Excèntrica

Dissabte, 18 de juny. Els estands obriran a les 10h, amb una Trocalleria especial dedicada a l'intercanvi de llibres, còmics i manga de segona mà. A les 12.30h, Juan Samu i David Macho oferiran la xerrada Publicant a l'estranger. Ja a la tarda, a partir de les 17.30h, Grafito Editorial presentarà les seves novetats, i a les 18h hi haurà la xerrada debat Després d'UCM, per Whats is Sofia, Spider Eli i Más que cómics. La cloenda de la tarda serà una mostra de cosplay.

Diumenge, 19 de juny. Alejo Valdearena parlarà de la creació de còmic infantil a les 12h, i a les 17.30h Sudando Tinta Ediciones presentarà les seves novetats editorials. A partir de les 18h, hi haurà una mostra de K-Pop dels joves de la Torre Bassas i del grup W.O.L., a més de la proposta Rrandom K-Pop.

Una proposta que lliga amb el COLOR i la joventut
L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha declarat que aquest Saló "mostra un cop més que Rubí té talent i tradició en el món de l'art urbà, el grafiti... i també el còmic". Així, aquesta proposta se suma a d'altres com el Full Colors o la iniciativa COLOR, que demostren que "les persones joves de la ciutat tenen molt talent que hem de reivindicar i conservar".

Per la seva banda, la regidora de JoventutAnnabel Cuesta, ha reivindicat el Saló com un "espai més per compartir amb la ciutadania la feina que es fa a l'Espai Jove Torre Bassas, que és molta i molt bona".