Rubí recupera les trobades intergeneracionals presencials

Es tracta d'una iniciativa integrada en el projecte "Memòria Viva", que uneix el col·lectiu de persones grans i el de joves i infants

Una de les trobades intergeneracionals
Una de les trobades intergeneracionals | Ajuntament de Rubí
Redacció
15 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:49h
Després de dos anys aturats per la pandèmia, aquest curs s'han reprès les activitats intergeneracionals del projecte Memòria Viva de forma presencial. Durant els mesos lectius, s'han fet 16 sessions que han comptat amb la participació de 400 infants i joves del Regina Carmeli, l’Escola del Bosc, l’Escola Joan Maragall, l’Escola Ribas, l’Institut Escola Teresa Altet, l’Escola Mossèn Cinto i l’Escola Torre de la Llebre. 

Per la seva banda, els alumnes de l'Institut Duc de Montblanc han donat suport a les activitats del programa Gaudeix de la vida en gran per millorar les habilitats digitals entre les persones grans a través del projecte de l'institut Aprenentatge i Servei. En concret, l'alumnat ha col·laborat en els tallers d'Informàtica bàsica i Treu partit al teu mòbil. 

Les propostes d'intercanvi generacional són beneficioses per a l'individu i per a la societat, i són un bon instrument per a l'envelliment actiu: per a la gent gran, milloren el benestar psicològic, físic i social; augmenten l'autoestima, disminueixen el sentiment de solitud i aïllament, promouen la realització personal i reforcen la idea que el seu coneixement i experiències són valorats per altres persones.

Per als infants i els joves, fomenta les actituds positives de comportament i aprenentatge, promou el respecte i la valoració de la gent gran com a part important de la societat i incrementa l'autoestima dels participants. 

L'alcaldessa, Ana María Martínez, assegura que aquestes propostes "s'han notat" en els dos col·lectius: "Hem tornat a viure abraçades, somriures i mirades de complicitat". "Estem molt orgulloses d’aquest projecte i de com incideix en la qualitat de vida de les persones que hi participen", ha conclòs l’edil.