Rubí commemora el Dia de les Persones Refugiades amb diversos actes

Rubí Acull es desmarca de la lectura institucional del manifest del Fons Català de Cooperació

Un camp de refugiats s Grècia
Un camp de refugiats s Grècia | ACN
Redacció
20 de juny del 2022
Actualitzat a les 15:24h
L'Ajuntament de Rubí s'ha unit a la campanya de sensibilització Siguem refugi. Per un món sense camps, amb la qual es vol denunciar la vulneració de drets humans de les persones refugiades als camps, a les rutes de fugida i a les fronteres; i així apropar a la ciutadania la realitat del procés migratori i de la vida als camps. 

La campanya, coordinada pel Fons Català de Cooperació, vol donar a conèixer la implicació del municipalisme català en projectes de cooperació en matèria de refugi, i presentar la realitat de totes les persones que no poden migrar a través de vies legals i segures perquè les polítiques "racistes i patriarcals" els ho impedeixen. La campanya compta amb la participació de 22 municipis de Catalunya.

A més d'una exposició informativa sobre deu camps de persones refugiades - a Rubí, ubicada a la plaça de la Nova Estació, sobre els camps Las Raíces de Tenerife i dels camps sahrauís a Tindouf -, una campanya comunicativa i un manual de treball per a escoles i instituts, la campanya comptarà amb una acció de sensibilització a l'espai públic aquesta tarda, a les 19h a la plaça de l'Ajuntament, on també es llegirà el manifest amb motiu del Dia de les Persones Refugiades. Després hi haurà una performance i la façana del consistori s'il·luminarà de color blau.

Per altra banda, la Biblioteca Mestre Martí Tauler acull, fins al 27 de juny, l'exposició Viaje a Tatinutropo, del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que vol combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat. Al mateix equipament, el 22 de juny, hi haurà un contacontes dedicat al refugi, a través del relat de El viatge, a càrrec de Fholia Teatre, Pallassa Lola

Rubí Acull es desmarca de la lectura del manifest en l'acte institucional
L'entitat Rubí Acull s'ha desmarcat de la lectura del manifest en l'acte institucional d'aquesta tarda, com han explicat mitjançant un article d'opinió

Així, l'entitat ha convocat un acte propi, que constarà de la lectura d'un manifest a la plaça de Pere Esmendia, davant dels Jutjats de Rubí, a les 20h.