Aquests són els millors vins joves de Catalunya

Totes les varietats premiades als Premis Vinari es podran tastar a la Fira del Vi Jove de Rubí

Ana María Martínez i Ramon Roset desvelen els millors vins joves de Catalunya
Ana María Martínez i Ramon Roset desvelen els millors vins joves de Catalunya | Marta Casas
20 de juny del 2022
Actualitzat a les 15:21h
L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el director dels Premis VinarisRamon Roset, han presentat aquest matí al Celler de Rubí els millors vins joves de Catalunya en les cinc categories: blanc, rosat, negre, escumós i escumós rosat. El tast final d'aquests vins es va fer al mateix equipament la setmana passada.

]

A més dels premis principals, el concurs ha donat diverses medalles d'or i de plata, deixant el Cava amb un total de 20 premis; la DO Penedès amb 15, la DO Terra Alta amb 13, la DO Empordà amb vuit i la DO Montsant amb sis. Les DO Costers del Segre, Conca de Barberà, Catalunya i Tarragona s'han endut dos premis cadascuna, i la DO Priorat, un; el màxim de la categoria de blancs joves.

Els cinc vins premiats es podran tastar al juliol en el marc de la Fira del Vi Jove, que també inclourà estands de les bodegues de Rubí Rosàs Vinàlium.

Millor blanc jove: Clos Farena 2021, d'Excelsia Vins i Destil·lats. Denominació d'Origen Qualificada Priorat. Es tracta d'una monovarietat de garnatxa blanca.

- Millor rosat: Ètim La Pausa 2021, del Celler Cooperatiu Marçà-Falset. DO Montsant. També elaborat amb garnatxa i sirà. 

- Millor negre: La Nit de les Garnatxes Licorella 2021. Una garnatxa que neix en sol de licorella.

- Millor Escumós Jove: Cygnus Albireo Brut, del Celler U més U fan tres. DO Cava. Elaborat amb la tríada tradicional.

- Millor Escumós Rosat Jove: Musicàndia Rosat Pinot Noir, Caves Musicàndia. DO Cava. Elaborat amb la varietat pinot noir.