Totes les afectacions per les cercaviles de la Festa Major

Diverses cercaviles i el Correfoc obligaran a restringir el pas de vehicles en moments puntuals de la celebració de Sant Pere

El Correfoc serà divendres, 1 de juliol
El Correfoc serà divendres, 1 de juliol | Localpres
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:31h
L'Ajuntament de Rubí ha fet arribar una carta a veïns de diverses zones de la ciutat que es veuran afectades, en moments puntuals, pel pas de diverses cercaviles i el Correfoc en el marc de la Festa Major de Rubí.

El dimarts, 28 de juny, a les 19.30h, el Seguici de Festa Major donarà el tret de sortida a la celebració de Sant Pere, que recorrerà l'avinguda Barcelona, els carrers Sant Cugat i Sant Jaume, el passeig Francesc Macià, el carrer Rafael Casanova, el carrer Justícia i el carrer Doctor Robert fins a arribar a la plaça Pere Aguilera. 

L'endemà, els Geganters protagonitzaran les matinades, el Ball Institucional i el Petit Seguici de Sant Pere, des de les 8.30h del matí i fins l'hora de la missa solemne.

Pel que fa a divendres, 1 de juliol, a les 22h s'iniciarà el Correfoc, que comptarà amb la participació de les colles de Diables de Rubí i altres colles convidades. Aquesta activitat recorrerà els carrers Torrijos, Espoz i Mina, Murillo, Colom, General Prim i Historiador Serra per acabar a la plaça de la Nova Estació. Diumenge, dia 3, hi haurà el Correfoc infantil (20.30h) que sortirà de la plaça Onze de setembre i recorrerà els carrers Sant Isidre, Sant Pere, de la Creu, Rafael Casanova, Justícia i Doctor Robert, i acabarà a la plaça Pere Aguilera.

Respecte als correfocs, l'Ajuntament ha posat a disposició dels comerços uns cartrons per protegir els vidres i les portes, així com altres elements, que es podran recollir el dimecres, 22 de juny, de 10h a 14h i de 17h a 21h al vestíbul de la Biblioteca municipal, i a partir del 27 de juny al Punt d'Informació de la Festa Major, a la plaça Pearson. A més l'Ajuntament recomana treure qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut, retirar els vehicles, tancar portes, finestres i balcons i tenir les persianes abaixades; recollir la roba estesa, banderes, domassos o altres elements; no llençar aigua als participants al Correfoc, no encendre foc ni fumar prop dels contenidors de material pirotècnic, no envair l'espai on els grups de foc fan l'actuació i revisar els sistemes d'alarma que es puguin disparar pel soroll provocat pel material pirotècnic.

La ballada de Gitanes al carrer, que serà dissabte, 2 de juliol a les 19h, sortirà de la Rambla del Ferrocarril i farà el seu itinerari pels carrers de Cal Príncep, Cervantes, Colom, Dr. Turró, Pere Esmendia, Maximí Fornés, Robert, Pau Clarís, Cadme i Joaquim Blume, per entrar a fer el ball a l'esplanada de l'Escardívol

Ja diumenge, 3 de juliol, es farà el Correaigües de Les Anades d'Olla i el Bòjum (11.30h), que començarà a la plaça Onze de setembre, passarà pel carrer Pintor Coello fins la plaça del Celler, i continuarà pels carrers García Lorca, Pintor Murillo i Pintor Coello, el passeig del Ferrocarril i la Rambla del Ferrocarril.

A la tarda, la cercavila de la Irmandade Galega s'iniciarà a les 18h al carrer Monturiol, continuarà fins al carrer Cervantes, l'avinguda Barcelona, la plaça de la Nova Estació i la rambla del Ferrocarril, on acabarà. 

Finalment, a les 19h hi haurà una Tabalada que començarà a la plaça Pere Aguilera i recorrerà els carrers Dr. Robert, Justícia, Rafael Casanova, de la Creu, Sant Pere, Montserrat, Sant Jaume, Sant Cugat i Onze de Setembre, on es donarà inici al correfoc infantil.