Veïns de les Torres denuncien la falta de neteja després de les festes a la Rambla del Ferrocarril

L'Ajuntament de Rubí assegura que "es prendran mesures perquè no torni a passar"

La Rambla del Ferrocarril després del Saló del Còmic i el Manga
La Rambla del Ferrocarril després del Saló del Còmic i el Manga | Cedida
22 de juny del 2022
Actualitzat a les 9:18h
Rubí ha recuperat enguany les celebracions multitudinàries a diversos espais de la ciutat, com les Festes Majors de barri o altres esdeveniments com el Dia das Letras Galegas o la Fira de la Cervesa, i la segona edició del Saló del Còmic i el Manga. Aquests tres esdeveniments, precisament, s'han celebrat durant les últimes setmanes a la Rambla del Ferrocarril, causant algunes molèsties als veïns de Les Torres. 

I és que, a més de les queixes reiterades pel volum de soroll que han generat algunes d'aquestes celebracions, com a mínim en dues de les últimes festes els veïns s'han trobat, l'endemà al matí, la Rambla plena de brutícia generada per l'esdeveniment. 

Els veïns recorden que la Rambla del Ferrocarril és un lloc de pas per moltes persones que van a l'estació dels FGC a agafar el tren - també d'arribada de persones que venen de fora -, i que també hi passen moltes persones que duen els nens a les escoles que hi ha per la zona. 
 

L'endemà de la Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge Foto: Cedida


L'Ajuntament de Rubí ha explicat a RubiTV.cat que el Servei de Neteja Viària sol·licita sempre que, després d'una festa, es netegin les restes els dilluns a primera hora del matí. Davant les evidències, però, van poder comprovar que la neteja després del Saló del Còmic i el Manga es va fer en l'horari habitual, a les 9.30h, i no pas a primera hora com s'havia sol·licitat, tenint en compte que la neteja de les activitats festives sempre genera més volum de feina. El Servei també ha assegurat que "prendran mesures perquè això no torni a passar".

En canvi, l'empresa ha aportat informació, mitjançant el GPS dels vehicles, sobre la neteja de després de la Fira de la Cervesa i de les Letras Galegas, que sí que es va fer a les 7.15h, com s'havia demanat.
 

La gestió dels residus a les festes populars, qüestionada Foto: Cedida