El bus urbà de Rubí funcionarà totes les nits de Festa Major

El servei de bus urbà funcionarà durant les nits del 29 de juny al 2 de juliol, i també hi haurà tren nocturn als FGC

El bus urbà de Rubí funcionarà a les nits de Festa Major
El bus urbà de Rubí funcionarà a les nits de Festa Major | Localpres
Marta Casas
23 de juny del 2022
Actualitzat el 24 de juny a les 15:47h
L’Ajuntament de Rubí ampliarà novament el servei d’autobús urbà durant les nits de Festa Major amb la voluntat de promoure una mobilitat més sostenible. Del dimecres 29 de juny al diumenge 3 de juliol, a partir de les 22h, les línies 1, 2, 3, 5 i 7 funcionaran en horari nocturn amb una freqüència de pas de 60 minuts, i el servei acabarà una hora després d'acabat l'últim acte programat. La nit de dissabte a diumenge, Nit Golfa, el servei serà ininterromput.

A més, el bus oferirà el servei de parada a demanda, és a dir que si una persona ho sol·licita podrà aturar-se entre dues parades fixes de l'itinerari. Ho podran fer totes les persones que se sentin vulnerables, especialment les dones, els menors d'edat i persones amb discapacitat. Caldrà avisar el conductor de la necessitat i el lloc on es demana baixar; el conductor s'aturarà en un lloc que compleixi els requisits de seguretat. El servei estarà disponible per baixar, però per pujar s'han de fer servir les parades existents.

Algunes línies de bus modificaran el seu recorregut a causa d'algunes activitats de la Festa Major. És el cas de la línia 1 i 4, que no pararan a Estació - Rubí Forma en sentit nord, i caldrà agafar Edison (L1) o Joan Puig (L4). En sentit sud, les línies 1 i 5 es desviaran des del carrer Cadmo pel pont, i quedaran anul·lades les parades Sant JoanEspoz i Mina i Estació - Rubí Forma. Els autobusos interurbans circularan pel Passatge de la Riera amb parada a l'Escardívol
 

Pel que fa al vehicle privat, l'Ajuntament col·locarà una senyalització provisional indicant als vehicles les noves zones d'aparcament habilitades, al polígon de La LlanaCan Fatjó i Cova Solera. Tots els vehicles que aparquin al voral de la C-1413 seran sancionats amb multes de fins a 200 euros per part de la Policia Local.
 
Les activitats de la Festa Major es desenvolupen a la trama urbana de la ciutat, bona part d’elles a l’illa de vianants o en entorns propers, amb la qual cosa està garantida l'accessibilitat a peu.