Rubí torna a celebrar Sant Joan amb totes les activitats tradicionals

La Policia Local de Rubí i voluntaris de Protecció Civil han fet 31 serveis al llarg de la nit

La foguera de Sant Joan de Rubí
La foguera de Sant Joan de Rubí | Marta Casas
24 de juny del 2022
Actualitzat el 20 de juny del 2023 a les 17:45h
Rubí ha tornat a celebrar la revetlla de Sant Joan amb plena normalitat i amb tots els actes que són habituals. Primer, els Diables de Rubí han portat la Flama del Canigó a l'Ajuntament, on ha estat rebuda per les autoritats i s'ha llegit el manifest amb motiu de la Diada de Sant Joan, la festa nacional dels Països Catalans.

Després, els mateixos Diables han portat la Flama fins a l'Escardívol, on han fet un petit raval de foc - l'Escardilarre - i s'ha encès la gran foguera de Sant Joan, enguany amb un element sorpresa: del foc, n'han sortit quatre puntes blaves, formant un dibuix estrellat molt elegant. Després, la foguera ha estat apagada pels Bombers.

La festa ha continuat amb el grup de versions The Papa's & The Popo's.
 

L'Escardilarre dels Diables de Rubí Foto: Marta Casas


Nit de Sant Joan sesnse incidències greus
La nit de Sant Joan ha estat una nit tranquil·la a Rubí. El dispositiu de seguretat activat per la Policia Local per les activitats a l'Ajuntament i l'Escardívol s'ha desenvolupat amb normalitat, i ni la dotació sanitària ni les unitats policials han hagut de fer cap intervenció per incidències, segonsha informat l'Ajuntament de Rubí.

A la resta de la ciutat, s'han fet 31 serveis, una xifra que està dins de la mitjana dels anys anteriors a la pandèmia, i principalment han estat petits focs a matolls o a mobiliari urbà, persones llençant petards indegudament o molèsties per sorolls. Voluntaris de Protecció Civil han participat en el dispositiu de seguretat amb la Policia Local de Rubí, cobrint diversos serveis per petits focs, sofocant-los i permetent que no s'hagin hagut de mobilitzar unitats policials o de Bombers.

Ara com ara, es desconeix si els Mossos d'Esquadra han hagut d'atendre alguna incidència durant la nit.