«Sant Tornem-hi»: el carrer Sant Jaume recupera la seva Festa Major

La pandèmia va impedir celebrar la 175a edició d'aquesta emblemàtica festa

El carrer Sant Jaume decorat per les 174es Festes
El carrer Sant Jaume decorat per les 174es Festes | Marta Casas
19 de juliol del 2022
Actualitzat el 22 de juliol a les 10:47h
Després de dos anys d'absència per la situació sanitària derivada de la Covid-19, tornen les festes del carrer Sant Jaume, que enguany celebraran la 175a edició. Els veïns ja s'han arremangat per organitzar la celebració en honor al Sant que dona nom al carrer, que tornarà a tenir els elements més essencials de la festa i la col·laboració de diverses entitats. 

Així, divendres 22 de juliol la festa arrencarà a les 18h amb una orxatada popular a càrrec de la residència Amanecer, i a les 18.30h una guerra d'aigua amb el Bòjum i Les Anades d'Olla. Ja a la nit, es farà el tradicional sopar de germanor, que es rematarà amb l'actució musical de Malaka Tones.

Dissabte, durant tot el dia des de les 10h es podrà visitar el Mercat de la Rampoina, i serà la Nit Jove de les festes del carrer, amb actuacions dels grups Sonik DJ i AclatallotsAll I Have To SayRandom Fighters i PD Efa. Aquesta nit de concerts es farà amb la col·laboració de La SoniK.

Diumenge, serà Laia Porta Quartet, de l'Associacíó Jazz Rubí, l'encarregada d'amenitzar els vermuts musicals (12h), i a la tarda (19h), com ja és de costum, hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània (amb la col·laboració del Foment de la Sardana).

Dilluns, 25 de juliol, dia de Sant Jaume, a l'església de Sant Pere se celebrarà una missa en honor als difunts.