En Comú Podem Rubí condemna els fets de Melilla i reclama una investigació

Els comuns critiquen que "molts d'aquells amb qui compartim camí han vist l'ocasió de desgastar i treure'n rèdit polític"

Els comuns expressen la seva «enèrgica condemna» als fets
Els comuns expressen la seva «enèrgica condemna» als fets | Antonio Ruiz/EP
Redacció
27 de juny del 2022
El grup municipal d'En Comú Podem Rubí ha expressat aquest dilluns la seva "enèrgica condemna" als fets ocorreguts a la frontera de Melilla aquest divendres, on "un grup de persones van ser víctimes de la versió més cruel del racisme institucional que el nostre Estat, conjuntament amb col·laboradors necessaris com ha estat el govern del Marroc, és capaç d'exercir", com han manifestat en un comunicat. 

Segons els comuns, aquest és un exemple més de la política de la Unió Europea a la frontera sud, amb situacions de "violació dels drets humans recurrents a les fronteres de Grècia, Itàlia o Espanya".

Els membres d'En Comú Podem es mostren "decebuts i avergonyits" de pertànyer a "una societat que és capaç de generar aquestes situacions i discriminacions", i lamenten que no s'abordin aquestes qüestions en pro de "la convivència, la lluita antiracista, d'una humanitat sense fronteres, tolerant, acollidora i diversa".

De fet, acusen directament els responsables de la tragèdia de cometre "delictes contra la humanitat" i consideren que se'n fa un "ús partidista" que només beneficia als qui "voldran imposar el relat de la por". En aquest sentit, també critiquen que "molts d'aquells amb qui compartim camí han vist l'ocasió de desgastar i treure'n rèdit polític": "de la tragèdia, tothom en traurà la punta per al seu propi benefici", asseguren, després d'haver revisat hashtags "locals" a les xarxes socials.

"S'han de demanar, i s'hauran de demanar responsabilitats", asseguren. Per això reclamen l'obertura d'una investigació independent, "assumint les conseqüències necessàries". Això, així com "seguir treballant per un món millor", és l'única cosa que poden fer per "recuperar un mínim de confiança i dignitat", conclouen.