L'Ajuntament programa una festa d'aniversari el mateix dia i lloc que el primer dia de l'Infest

Els responsables asseguren que, si el dia dels premis Fora de Pla no es donen unes "condicions mínimes desitjables" per veure cinema, aturaran les projeccions

La setena edició de l'Infest coincidirà amb una festa organitzada per l'Ajuntament
La setena edició de l'Infest coincidirà amb una festa organitzada per l'Ajuntament | Marta Casas
Redacció
29 de juny del 2022
Els responsables de l'organització del festival Infest han emès un comunicat per denunciar un problema sobrevingut, a poc més d'una setmana de la data del festival, que es va anunciar fa mesos - de fet, l'Ajuntament en té constància des del 21 de novembre de 2021: el Consistori ha programat, el mateix dia i pràcticament al mateix espai, una festa anomenada Hola 18!, una festa on hi podran assistir totes les persones nascudes l'any 2004 i que, per tant, aquest any compleixen 18 anys. Una festa amb "música, barra, ball, sortejos i un regal d'aniversari", com promet la publicació de l'Ajuntament a les xarxes socials. 

L'organització de l'Infest, que no és "fàcil d'impressionar", ja que duen a l'esquena moltes hores de feina i han vist "monstres de tota mena, girs de guió inesperats i escenes de tots colors possibles", reconeix que en aquesta ocasió "la realitat ha superat la ficció", perquè no s'esperaven que l'Ajuntament programés aquest esdeveniment coincidint amb l'inici del Festival; de fet, el dia que se celebren els premis Fora de Pla, els "`Òscars del Vallès". Els altres dos dies de l'Infest, a més, coincidiran amb la Fira del Vi Jove

"Més enllà de la poca vista i poca empatia que demostren decisions com aquesta, ens sembla del tot inexcusable que es pugui (contra)programar una festa en el mateix recinte on hi hauria d'haver un cert silenci per poder gaudir d'una activitat com la nostra: passis de cinema a la fresca", denuncien en el comunicat, amb el qual insten l'Ajuntament a canviar l'emplaçament de la festa dels 18 anys, per poder garantir unes "condicions mínimes desitjables" per dur a terme el festival de cinema. 

Els responsables del festival adverteixen que si finalment les dues activitats es fan el mateix dia i al mateix lloc, i amb això no es donen unes "condicions mínimes desitjables per poder veure cinema, la gala s'aturarà". "Els directors i les directores finalistes, convidats a la gala, així com el públic assistent, no mereix veure el seu treball amb soroll de festa, ball i sortejos de fons. Mereixen un respecte. Tothom s'ho mereix". conclou l'organització de l'Infest.