FOTOS | Gran inici de la Festa Major de Rubí

La missa solemne, acte central de la Diada de Sant Pere, en què han estat protagonistes els Gegants de Rubí, l'Esbart, les sardanes, el jazz i el primer dia de barraques a l'Escardívol

L'Esbart balla en honor al Sant Patró
L'Esbart balla en honor al Sant Patró | Localpres
30 de juny del 2022
Actualitzat a les 11:45h
La ciutadania ha tornat a sortir al carrer per gaudir de la Festa Major, la primera després de la pandèmia i amb plena normalitat. Després del tret de sortida amb el Seguici i el Pregó, centenars de persones van gaudir del concert de Carlos Núñez, que va comptar amb la col·laboració de Carolina Alabau, l'Esbart Dansaire de Rubí i la Irmandade Galega de Rubí
 

L'Esbart balla Carlos Núñez Foto: Localpres


Paral·lelament, a la plaça Salvador Allende es va celebrar el Dia de l'Orgull LGTBIQ+, amb el concert de les PenkasPutilatex i PD efa, que va rematar tota una tarda d'activitats de reivindicació dels col·lectius de lesbianes, gais, transexuals, bisexuals, intersexuals i queer. També hi va haver sardanes a la plaça del Doctor Guardiet i el primer concert de les XXI Jornades de jazz a l'Ateneu.
 

El concert de Putilatex pel Dia de l'Orgull LGTBIQ+ Foto: Localpres


Dimecres, 29 de juny
Els grallers de la Colla de Geganters de Rubí han estat els encarregats de despertar els veïns de Rubí per iniciar la festa el dia de Sant Pere. Després, han fet un ball institucional per a les autoritats municipals, que els han acompanyat fins a l'església de Sant Pere, on s'ha fet la missa solemne en honor al Sant Patró, que ha comptat, com sempre, amb una ballada del Roc i la Paula i de l'àliga de l'Esbart Dansaire de Rubí. 
 

En Roc i la Paula ballen en honor a Sant Pere Foto: Marta Casas

 
 

L'Esbart de Rubí balla en honor a Sant Pere a la missa solemne Foto: Localpres


A la sortida de missa, els Gegants han tornat a fer una ballada per a tot el públic assistent, i tot seguit han anat cap a la plaça de l'Ajuntament, on la Paula s'ha afegit a la tradicional fotografia de la trobada de Peres, Paus, Petres i Paules
 

Ballada dels Gegants i els Gegantons a la sortida de l'església Foto: Marta Casas

 

Peres, Paus, Petres i Paules s'han trobat aquest migdia a l'Ajuntament Foto: Localpres


En paral·lel, a l'Ateneu de Rubí s'ha fet el segon concert de les XXI Jornades de jazz de l'Associació Jazz Rubí, amb Enrique Heredia Special Trio i Fran Suarez Trio. A la nit, nou concert de jazz a l'Ateneu, amb Anthus.
 

Fran Suárez Trio, un dels concerts de les XXI Jornades de jazz de la Festa Major de Rubí Foto: Marta Casas


Ja a la tarda, els infants han estat els protagonistes d'una nova Catifa de Sant Pere, que s'ha dibuixat al llarg de tot el carrer Maximí Fornés. També han pogut gaudir de diverses activitats d'allò més refrescants a la Rambla del Ferrocarril.
 

Els infants gaudeixen de múltiples activitats refrescants a la Rambla del Ferrocarril Foto: Marta Casas

 

La catifa de Sant Pere ha omplert de color tot el carrer Maximí Fornés Foto: Marta Casas


Mentrestant, a la plaça del Doctor Guardiet, ballada de sardanes amb la cobla La Principal del Llobregat, el documental del Bojum s'ha projectat al Celler per partida doble a les 19h i a les 21h, i els col·lectius juvenils de Rubí han fet una mostra de talents a la plaça Salvador Allende.
 

Ballada de sardanes amb la cobla La Principal del Llobregat Foto: Marta Casas


Ja a la nit, l'Esbart Dansaire ha fet el seu tradicional espectacle a l'amfiteatre del Parc del Castell, i la plaça Salvador Allende ha acollit el PreInfest, just el dia de la polèmica per la programació, per part de l'Ajuntament, d'una festa dedicada als joves que compleixen 18 anys enguany el mateix dia, i a la mateixa ubicació, que els premis Fora de Pla (7 de juliol). Segons ha explicat la mateixa entitat, el Consistori s'ha posat en contacte amb l'organització per mirar de trobar una solució a aquest problema.
 

Ballada de l'Esbart a l'amfiteatre del Castell de Rubí Foto: Esbart Dansaire de Rubí


Mishima i Gertrudis van ser els encarregats d'encetar les nits de l'Escardívol. Durant quatre nits, entitats locals gestionaran les barraques mentre durin els concerts i altres activitats com el Holi o la ballada de Gitanes al carrer. 
 

Mishima va presentar el seu nou disc a l'Escardívol Foto: Localpres

 

Gertrudis fa ballar l'Escardívol per la Festa Major de Rubí Foto: Localpres