Rubí inunda els carrers per gaudir del tercer dia de Festa Major

L'Escardívol, ple de gom a gom amb Camela, un dels plats forts de la celebració | La jornada ha comptat amb activitats infantils i esportives, jazz i blues, sardanes, ball d'envelat i el correbars

Camela omple a vessar l'Escardívol
Camela omple a vessar l'Escardívol | Ajuntament de Rubí
01 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:22h
La ciutadania ha omplert els carrers en el tercer dia de Festa Major de Rubí. Des de les 10h del matí i fins a la matinada, els diversos espais de la celebració han comptat amb una nombrosa participació de gent de totes les edats. Per exemple, a la Rambla del Ferrocarril, on nens i nenes han pogut gaudir d'un ball infantil a càrrec de la companyia La Puça. A més, com cada dia la Rambla està ocupada per diverses atraccions inflables i d'aigua, d'11h a 14h i de 18h a 21h. 
 

La Puça ha estat l'encarregada de dinamitzar el ball infantil a la Rambla del Ferrocarril Foto: Ajuntament de Rubí


Al matí també hi ha hagut activitats esportives: un torneig de tennis taula a l'Associació de Veïns de Can Fatjó, i exhibició d'hoquei línia amb el Cent Patins a la plaça de la Sardana, una activitat que és itinerant pels barris i que divendres serà a l'escola Montessori i dissabte, a l'escola 25 de setembre.

Prop de la Rambla, a les 12h ja s'ha instal·lat l'exposició Foto Viva del Grup Fotogràfic, amb un recull de les millors imatges de la Festa Major d'enguany i que s'anirà ampliant cada dia.
 

L'exposició del Grup Fotogràfic El Gra ja es pot veure a l'Antiga Estació Foto: Marta Casas


La Festa Major també ha volgut incloure un vessant mediambiental i educatiu, amb un ecotaller a la Plaça d'Anselm Clavé, al matí; i un espai de jocs sostenibles a la plaça del Doctor Pearson a la tarda. 
 

Ecotaller infantil a la plaça Anselm Clavé Foto: Ajuntament de Rubí


A les 18.30h ha arribat una de les activitats més esperades: la fira d'atraccions. Des de primera hora han estat centenars de persones les que han volgut enfilar-se al vaixell pirata, el saltamartí, els autos de xoc, la presó... I també han pogut passejar i comprar records al mercat d'artesania, instal·lat al mateix espai, l'aparcament del Rubí Forma.
 

La fira d'atraccions de Rubí ha comptat amb una gran afluència durant tota la tarda i nit Foto: Ajuntament de Rubí


En un altre espai, els més petits han pogut gaudir d'una exhibició d'escacs amb peces gegants, a la Plaça Catalunya; d'arts marcials, a la Rambla del Ferrocarril; i un taller de Pilates, al Celler. 
 

Exhibició d'escacs amb peces gegants a Plaça Catalunya Foto: Marta Casas


Una altra activitat que ha aplegat centenars de rubinencs ha estat el Correbars, fora de la programació oficial, que ha arrencat des del CRAC i, al ritme de Buskant el To ha anat seguint un recorregut per l'Artesana, el Bar Galicia, l'On K'dem i la plaça Salvador Allende. Allà, el protagonisme de la tarda l'han tinguut col·lectius feministes, que han fet un espectacle de titelles per a joves i un bingo musical feminista.
 

El bingo musical feminista Foto: Marta Casas

 

El correbars ha recorregut els carrers centrals de Rubí per quatre establiments Foto: Marta Casas


A les 20.30h ha tingut lloc la Cursa de Festa Major, que en el cas dels adults ha arribat fins a Sant Muç, i que ha comptat amb una modalitat infantil i una nova modalitat per parelles.
 

La Cursa de Festa Major, organitzada per la UAR Foto: Localpres


La música ha estat l'autèntica protagonista del vespre als diversos espais de Rubí. Mentre a la plaça Salvador Allende se celebrava una nova edició del Piñarock, amb els millors grups de punk de la zona; la Rambla del Ferrocarril acollia un original concert de l'Obrador Coral i els Malaka Tones, que amb les seves versions a la fresca han fet les delícies del públic assistent. 
 

Un concert ple de color amb l'Obrador Coral i els Malaka Tones Foto: Marta Casas


També va tenir un gran èxit el ball d'envelat de la cobla La Principal de la Bisbal - que a la tarda van oferir un concert de sardanes a l'Església de Sant Pere -, que va aplegar centenars de persones a la plaça del Doctor Guardiet a partir de les 23h. 
 

La Principal de la Bisbal ofereix el ball d'envelat de la Festa Major Foto: Marta Casas


Ja de matinada, un dels plats forts de la Festa Major: Camela, que ha complert amb totes les expectatives i ha omplert de gom a gom l'esplanada de l'Escardívol amb els seus grans èxits de la trajectòria musical de 25 +1 anys. 
 

L'Escardívol, ple de gom a gom per gaudir del concert de Camela Foto: Cedida

 

Ultrarumba, el grup de tribut a Estopa, ha estat l'encarregat de tancar la nit a l'Escardívol, mentre que a la plaça Salvador Allende el punt i final l'ha posat la DJ japonesa Txako.
 

Ultrarumba, el grup de tribut a Estopa Foto: Ajuntament de Rubí