Rubí s'omple de foc i color el divendres de Festa Major

Ivette Estaire ha estat la guanyadora del concurs musical "Rubí té talent", organitzat per l'Ajuntament de Rubí i Essentia Beyond Music

Desenes de persones han tornat a gaudir del correfoc amb les colles de diables de Rubí
Desenes de persones han tornat a gaudir del correfoc amb les colles de diables de Rubí | Elena Casas
02 de juliol del 2022
Actualitzat a les 14:28h
El quart dia de Festa Major de Rubí ha tornat a treure milers de persones al carrer per gaudir de diverses activitats. Com en les anteriors jornades, els infants i els esports han estat protagonistes del matí, amb l'hoquei en línia als barris amb el Cent Patins - en aquest cas, al pati de l'escola Montessori -, els jocs i inflables a la Rambla del Ferrocarril; i els tallers al Celler.
 

Exhibició d'hoquei línia al pati de l'escola Montessori, amb el Cent Patins Foto: Marta Casas


Aquest divendres, a més, s'ha inaugurat el mercat noucentista a l'illa de vianants, amb diverses parades de gastronomia, artesania, tèxtil, begudes... Des de primera hora, el mercat ha tingut una bona afluència de vianants, malgrat la calor del migdia.
 

Les parades del mercat noucentista han obert divendres al migdia Foto: Marta Casas


Ja a la tarda, han tornat les activitats a la plaça Salvador Allende, amb la col·laboració del Centre d'Esplai Eixam; més activitats infantils a la plaça Pearson - on també s'han instal·lat diversos foodtrucks - i a la plaça d'Anselm Clavé, i el Casal de la Gent Gran de Rubí ha fet el seu espectacle Casal Xou al teatre municipal La Sala.
 

L'escola de música Pere Burés ofereix un taller de música en el marc de la Festa Major Foto: Marta Casas

 

El Casal Xou de la Gent Gran a la Sala Foto: Ajuntament de Rubí


Ha estat a les 19h quan ha arribat una de les activitats més multitudinàries i esperades de la Festa Major: el Holi Dolly, que ha omplert l'Escardívol de color i música durant dues hores. 
 

El Holi omple l'Escardívol de colors Foto: Marta Casas


A les 19.30h s'ha inaugurat l'espai ARTborètum, una novetat de la passada edició de la Festa Major que enguany s'ha reconvertit en el centre de l'art urbà: grafitis, un mercat, una zona gastronòmica, DJs... A la mateixa hora, la Jovenívola de Sabadell ha ofert una audició de sardanes a la plaça de Pere Aguilera, davant de l'Ajuntament. 
 

Audició de sardanes de la Jovenívola de Sabadell a la plaça Pere Aguilera Foto: Marta Casas


Al vespre, els pavellons esportius de la ciutat han acollit exhibicions de gimnàstica: per una banda, a Can Rosés, la del Gimnàs Artístic i Esportiu de Rubí (GAER); i per l'altra, a La Llana, la del Regina Carmeli, enguany amb temàtica de circ.
 

El GAER ha fet la seva exhibició al Pavelló de Can Rosés Foto: Ajuntament de Rubí
 

Les gimnàstes del Regina Carmeli fan actuacions de circ Foto: Ajuntament de Rubí


Mentrestant, La SoniK portava el seu Red Land Sound System a la plaça Salvador Allende i l'Aula d'Extensió Universitària de Rubí celebrava el seu cinquè aniversari amb un concert de Gili Romaní Hot Jazz Cats, exmembre de La Locomotora Negra, a la plaça del Doctor Guardiet.
 

Gili Romaní, exmembre de La Locomotora Negra, amb Hot Jazz Cats al concert de l'AEUR Foto: Marta Casas


La plaça Doctor Guardiet també ha estat l'escenari d'una de les novetats d'enguany, el concurs musical Rubí Té Talent, amb l'actuació dels 15 finalistes seleccionats pel jurat, i que va escollir com a guanyadora Ivette Estaire.
 

Ivette Estaire, guanyadora del concurs musical «Rubí té talent» Foto: Localpres


A la Rambla del Ferrocarril, a les 20.30h i guiats pels 8 Feet Band, arrencava una nova edició del RubíSound, que va comptar amb les actuacions de DJ RudithJere acompanyat de la seva banda i Arumbo.
 

8 Feet Band condueixen el públic cap a la Rambla del Ferrocarril per gaudir del RubiSound Foto: Marta Casas
 

Jere va ser un dels convidats al RubiSound de Ràdio Rubí Foto: Marta Casas


A les 22h, Rubí va poder tornar a gaudir d'una de les activitats més emblemàtiques de la cultura popular, el Correfoc. Les tres colles de Diables de la ciutat i tres colles convidades van omplir de foc i soroll els carrers de la ciutat per acabar amb un espectacular raval de foc a la plaça de la Nova Estació. 
 

Desenes de persones tornen a gaudir del Correfoc amb les colles de Diables de Rubí Foto: Elena Casas

 
Mentrestant, diverses activitats a la resta d'espais de la Festa Major: concerts de Piorreah i Petirrojo a la plaça Salvador Allende, organitzats pel CRAC i el Peacock respectivament; jazz amb l'Associació de Jazz Rubí i blues amb la Societat de Blues de Rubí als jardins de l'Ateneu; monòlegs al Sant Patrick's, i tercera nit de concerts a l'Escardívol, amb Cali i El Dandee i Los40 On Tour per finalitzar. L'espectacle VOLOV Col·lectiu TQM previst al Celler es va haver de cancel·lar per "motius tècnics", com ha explicat l'Ajuntament.
 

Cali i el Dandee omplen l'Escardívol la nit de divendres de Festa Major de Rubí Foto: Ajuntament de Rubí