La Festa Major de Rubí de sempre, com mai

Milers de persones han gaudit de les gairebé 200 activitats als diversos espais

416 persones ballen les Gitanes a l'Escardívol
416 persones ballen les Gitanes a l'Escardívol | Marta Casas
04 de juliol del 2022
Actualitzat el 05 de juliol a les 10:25h
Rubí tenia ganes de tornar a gaudir de la seva Festa Major. Així ho han demostrat els veïns i veïnes de la ciutat, que han omplert les places i carrers on s'organitzaven els diversos esdeveniments: concerts, activitats de les entitats locals, jocs i atraccions... pràcticament totes les gairebé 200 propostes han tingut una molt bona acollida.

Segons dades de l'Ajuntament, els concerts a l'Escardívol van aplegar unes 21.000 persones el dijous i el divendres - amb CamelaCali i el Dandee i Los40 On Tour - i fins a 22.000 el dissabte, amb Nancys RubiasDos Pájaros y un Trío i Versión Imposible. Pel que fa al Holi Dolly, es calcula qu n'hi va haver entre 5.000 i 6.000. La ballada de Gitanes al carrer va reunir 416 balladors i balladores, a més de centenars d'assistents de públic.

Les actuacions de Carlos Núñez a l'amfiteatre del Castell, Javier de Pecos, La Salseta del Poble Sec i el ball d'envelat de La Principal de la Bisbal a la plaça del Doctor Guardiet i els diversos concerts de jazz i blues a l'Ateneu també van ser un èxit de públic. El jovent va ser el protagonista de la plaça Salvador Allende, mentre que les entitats de cultura popular aragonesa, extremenya, andalusa i gallega van ocupar la nit de dissabte i la tarda de diumenge la Rambla del Ferrocarril i la plaça de la Nova Estació.
 

416 persones ballen les Gitanes a l'Escardívol Foto: Marta Casas

 

La Irmandade Galega de Rubí ha actuat a la Rambla del Ferrocarril Foto: Marta Casas


Una celebració sense incidències rellevants
La Festa Major s'ha desenvolupat al llarg dels sis dies sense incidències rellevants, com han informat els Mossos d'Esquadra RubiTV.cat, que de fet afirmen que hi ha hagut "menys incidències que les habituals en un cap de setmana qualsevol".

L'Ajuntament de Rubí no ha donat dades sobre actuacions de la Policia Local o Protecció Civil, però sí del Punt Lila, que ha fet 1.379 accions de sensibilització, 11 assessoraments sobre agressions fora de l'àmbit de la Festa Major i sis dins del marc de la celebració. També ha atès quatre denúncies per agressions i ha intervingut en tres casos.