Dos detinguts per obligar dos menors d'edat a fer compres amb bitllets falsos

Una dona de Rubí recollia cada dia dos menors d'edat en sortir de l'escola i se'ls enduia a fer compres amb els bitllets falsos a diverses localitats

Els bitllets intervinguts pels Mossos d'Esquadra
Els bitllets intervinguts pels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Redacció
05 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:36h
Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones, membres d'una mateixa família, per introduir bitllets falsos al circuit econòmic amb compres que feien fer a dos menors d'edat, acompanyats d'una dona de Rubí. Van aconseguir col·locar els bitllets a establiments de diverses localitats, com Badalona - on residien els detinguts -, el Masnou, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Sabadell o Granollers, entre d'altres.

La investigació policial es va iniciar al maig de 2022, quan es va detectar la circulació d'una gran quantitat de bitllets falsos de 20 i 50 euros que presentaven elements comuns. Els investigats els adquirien en una plataforma d'Internet i els modificaven, afegint-los hologrames falsos, eliminaven les impressions que porten els bitllets d'atrezzo i afegien una cinta transparent. A més, tots començaven per la mateixa numeració de sèrie.

Un cop tenien els bitllets preparats, la dona de Rubí recollia els menors quan sortien de l'escola i se'ls enduia a fer compres arreu del territori català. Per fer les compres, els menors tapaven el seu rostre amb mascaretes, i com que no tenen antecedents policials, cap víctima va poder identificar-los. 

El 17 de juny es van fer dues entrades als domicilis de Rubí i Badalona, on es van intervenir més de 41.000 euros falsos en bitllets de 20, 50 i 100 euros i diversos estris per manipular-los. 

Els menors d'edat van ser detinguts i van quedar a disposició de la Fiscalia de Menors de Reforma, i els dos adults van quedar en llibertat amb càrrecs.