650 persones fan servir el bus nocturn per Festa Major a Rubí

S'han sancionat més de 30 vehicles per estacionar a la C-1413

Un bus urbà de Rubí
Un bus urbà de Rubí | Ajuntament
Redacció
05 de juliol del 2022
Actualitzat a les 15:48h
Les línies 1, 2, 3, 5 i 7 del bus urbà de Rubí han ofert un servei nocturn durant la Festa Major, que ha tingut una bona acollida: segons ha informat l'Ajuntament, 647 persones l'han fet servir, i 75 d'elles han sol·licitat la parada a demanda, una novetat del servei d'enguany.

Pel que fa a la mobilitat en vehicle privat, la Policia Local ha denunciat més de 30 vehicles que havien aparcat a la C-1413 tot i comptar amb una senyalització específica que indicava la prohibició d'estacionar-hi, i que l'Ajuntament va habilitar tres zones alternatives, que també han tingut una gran utilització.

Els cossos policials i de Protecció Civil han viscut, com ja van avançar els Mossos d'Esquadra a aquest mitjà, una Festa Major amb xifres d'incidències inferiors a les de 2019 i, de fet, inferiors a un cap de setmana habitual. Les assistències sanitàries que s'han fet al llarg de la celebració han estat, majoritàriament, per caigudes o cremades per elements de pirotècnia, i només hi ha constància d'una persona ferida en el marc d'una baralla que va comptar amb una ràpida intervenció dels Mossos i la Policia Local.

També s'han denunciat quatre delictes contra la seguretat del trànsit, tres per conducció sota els efectes de l'alcohol i una altra per conducció sense permís.
 
La Festa Major aglutina molta gent al carrer i, per tant, cal destinar més recursos a la neteja de la ciutat perquè l'endemà tot torni a estar a punt.

Cada dia, per la ciutat hi han passat 3 escombradores, 2 duals, 2 hidros i una baldejadora. Aquest any s’han cobert 556 hores de neteja extraordinària, gràcies a la feina de 98 operaris al llarg d’aquestes sis jornades de Festa Major, als quals s’han de sumar 24 treballadors i treballadores més que s’han encarregat de la recollida extraordinària de residus.