Oberta la convocatòria d'ajuts al lloguer per a majors de 36 anys

L'import de la subvenció serà d'entre 240 i 2.400 euros en funció de l'esforç en el pagament

Oberts els ajuts al lloguer per a persones majors de 36 anys
Oberts els ajuts al lloguer per a persones majors de 36 anys | Ajuntament de Rubí
Redacció
12 de juliol del 2022
Actualitzat a les 10:31h
Fins al pròxim 15 de juliol, les persones majors de 36 anys poden presentar les sol·licituds per rebre un ajut al pagament del lloguer finançats pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i que atorga l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. 

El tràmit s'ha de fer de manera telemàtica a la  web de la Generalitat o de forma presencial a les oficines de PROURSA, situada al carrer Prim, 33-35 4a planta.

L'import de la subvenció és d'entre 240 i 2.400 euros anuals, en funció de l'esforç en el pagament de la renda segons els ingressos de la unitat familiar, que no pot superar els 22.558,77 euros anuals - en funció dels membres de la unitat familiar. Alhora, els ingressos han de ser suficients per pagar el lloguer, ponderats segons els membres de la unitat de convivència i la localització de l'habitatge. L'import màxim del lloguer mensual ha de ser de 900 euros, i de 450 en el cas del lloguer d'una habitació.

A més, cal que la persona sol·licitant sigui la titular del contracte de lloguer i que estigui empadronada a l'habitatge; i que el pagament del contracte es faci a través d'una entitat bancària - amb transferència, rebut domiciliat, bizum... però no en efectiu - a partir del mes següent a la data de la presentació de la sol·licitud. També caldrà justificar estar al corrent de pagament de, com a mínim, els últims tres mesos.

Les persones sol·licitants han d'aportar la documentació especificada a la pàgina web de la Generalitat. La ciutadania que vulgui fer alguna consulta sobre la tramitació dels ajuts té a la seva disposició l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Rubí. Per ser-hi atès o atesa, cal trucar al telèfon 93 588 66 93 de dilluns a divendres de 9 a 14 h.