Apareix una pintada a la façana lateral de l'església de Sant Pere de Rubí

Mossèn Joaquim demana a l'Ajuntament que faci valdre el patrimoni cultural, artístic i arquitectònic de la ciutat

La pintada a la façana lateral de l'església de Sant Pere
La pintada a la façana lateral de l'església de Sant Pere | FB/Joaquim Meseguer
19 de juliol del 2022
Puta familia. Aquesta és la pintada que ha aparegut aquest dilluns a la façana lateral de l'església de Sant Pere de Rubí, com ha denunciat Mossèn Joaquim, rector de Sant Pere i arxiprest de Rubí a través de les seves xarxes socials, on a més també ha compartit la carta que ha fet arribar a l'alcaldessa, Ana María Martínez, i a la resta dels regidors del plenari.

En aquest escrit, Joaquim Meseguer  lamenta que "algun desaprensiu" hagi fet aquesta pintada, i considera que aquest fet "posa de relleu la poca consideració que alguns manifesten envers la fe cristiana d'una part significativa de la població de la nostra ciutat", a més d'expressar el poc respecte pel "nostre patrimoni cultural, artístic i arquitectònic". 

El mossèn encara va més enllà i, a banda de la pintada, diu que també són "lamentables els continus cops de pilota que la paret exterior del temple ha de sofrir cada dia", ja que hi ha molta canalla que juga a futbol a la plaça del Doctor Guardiet - "i, de vegades també d'adults", assegura Meseguer -, en una plaça on està senyalitzat que no es pot jugar a pilota. "Això representa una erosió que acabarà malmetent les parets de l'església i afectarà negativament el patrimoni de la nostra ciutat", diu el rector de Sant Pere.

Amb tot, mossèn Joaquim demana que des de l'Ajuntament "es vetlli pel patrimoni", de tot però d'una manera especial el de l'església de Sant Pere, pel seu "valor històric", i que es cuidi que el temple no hagi de patir les erosions causades per cops de pilota o altres tipus d'agressions, com les pintades. A més, demana els serveis de personal especialitzat que es facin càrrec de l'eliminació de la pintada, ja que Sant Pere és "patrimoni de la nostra ciutat per a gaudi de tota la ciutadania".