1 de 10
neus català

Castellbisbal batejarà un parc amb el nom de Neus Català

Les altres dones que rebatejaran espais de la població veïna són Montserrat Roig, Joana Raspall i Mary Santpere

Neus Català, en una imatge d'arxiu | C.B.
per RubiTV.cat, 25 de juliol de 2022 a les 16:13 |
Aquest article es va publicar originalment el 25 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un procés participatiu iniciat al mes de març a Castellbisbal ha decidit que el parc del carrer Àngel Guimerà d'aquesta població dugui, a partir del mes de novembre el nom de Neus Català. El procés, anomenat Amb nom de dona, també ha determinat que es rebategin tres espais d'Els Costals amb els noms de Montserrat Roig (l'Espai Foier), Joana Raspall (la plaça) i Mary Santpere (les grades).

La retolació dels espais amb els noms nous es farà en un acte coincidint amb les jornades Drets per a tothom, al mes de novembre.


L'objectiu del projecte de participació Amb nomb de dona volia, per una banda, donar visibilitat a la memòria de les dones i, per l'altra equilibrar la presència de dones en el nomenclàtor de Castellbisbal. En aquesta primera edició s'han prioritzat dones vinculades al món de la cultura, les arts i la societat, i en pròximes edicions es donarà més protagonisme a altres dones que venen del món de la salut, l'esport o les ciències, entre d'altres.

 

Participació