1 de 10
Investigació

VÍDEO | Un documental de la UAB sobre ceràmica prehistòrica, premiat arreu del món

L'obra de la universitat vallesana va ser guardonada en el festival internacional de representacions audiovisuals sobre art, cultura i història arqueològica

Els investigadors Marcello Peres i Robert Risch amb el premi aconseguit en el Artefacta International Film Festival. | UAB
per RubiTV.cat, 9 d'agost de 2022 a les 17:17 |

El festival de cinema arqueològic ARTEFACTA ha atorgat el premi especial del jurat al documental "In Their Hands - reshaping pottery of the European Bronze Age" ("En les seves mans - remodelant la ceràmica de l'Edat de Bronze europea"), produït i finançat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el programa Creative de la Unió Europea. 

Així doncs, l'obra vallesana va ser reconeguda d'entre un total de 28 pel·lícules pel festival internacional de representacions audiovisuals sobre art, cultura i història arqueològica. "La difusió del documental està sent un èxit més enllà de l'esperat. Estem molt contents de poder compartir-ho amb la comunitat de la UAB", expliquen Marcello Peres, investigador postdoctoral Margarita Salas del Departament de Prehistòria i un dels directors del documental, i Roberto Risch, professor del mateix departament i membre del Grup ASOME, coordinador científic del projecte CRAFTER (Crafting Europe in the Bronze Age and Today) en el qual s'emmarca el documental.


I és que aquest darrer reconeixement se suma a altres premis recollits prèviament com les mencions especials de la Rassegna Internazionale del Cinema Archeologico di Rovereto (Itàlia) el 2020 i del Festival International du Film d'Archéologie de Nyon (Suïssa) el 2021.

Aquí, pots veure el premiat documental:


 

 

 

Participació