1 de 10
Successos

Un rubinenc, exonerat del seu deute de més de 50.000 euros

El jutge ha resolt el cas aplicant la Llei de Segona Oportunitat

Catalunya lidera l'aplicació de la Llei de Segona Oportunitat | Arxiu ND/EU
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 12 d'agost de 2022 a les 18:28 |
El Jutjat del Mercantil número 8 de Barcelona ha exonerat el deute d'un rubinenc per un valor de 53.450 euros aplicant la Llei de Segona Oportunitat, tal com ha informat el bufet "Repara tu deuda" que ha portat la defensa del cas. 

Segons expliquen els advocats, la persona exonerada va sol·licitar diversos préstecs per a desenvolupar unes activitats econòmiques que posteriorment va haver de tancar, veient-se obligat posteriorment a sol·licitar més préstecs per a poder fer front als primers préstecs. "Una situació insostenible que va provocar que no tingués més remei que acollir-se a la Llei de Segona Oportunitat per a poder començar una nova vida lliure de deutes", relata la defensa. 


Catalunya lidera l'aplicació de la Llei de Segona Oportunitat


La Llei de Segona Oportunitat permet que particulars i autònoms puguin cancel·lar els seus deutes. Perquè això sigui possible, cal demostrar que l'afectat és deutor de bona fe; és a dir, que ha intentat arribar a un acord extrajudicial per al pagament i que el deute no superi els 5 milions d'euros.


Aquest mecanisme legal s'aplica a totes les comunitats autònomes de l'Estat i Catalunya és la pionera en aquest rànquing estatal. Segons Repara tu deuda, en els darrers mesos s'ha incrementat considerablement el nombre de casos de persones que, com a conseqüència de la crisi de la pandèmia, han decidit acollir-se a aquesta llei per cancel·lar uns deutes que no poden cobrir.
 

Sentència del cas de Rubí acollint-se a la Llei de Segona Oportunitat by Sergi Baixas on Scribd

 

 

Participació