Rubí homenatjarà els ciclistes morts el pròxim 3 de setembre

L'Ajuntament estudia personar-se com a acusació particular

Centenars de persones han acomiadat els dos ciclistes morts diumenge
Centenars de persones han acomiadat els dos ciclistes morts diumenge | ACN
Redacció
24 d'agost del 2022
Actualitzat a les 17:26h
Rubí retrà un últim homenatge als dos ciclistes que aquest diumenge van perdre la vida en ser atropellats per un vehicle a Castellbisbal el pròxim 3 de setembre, amb una marxa ciclista amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la fragilitat dels ciclistes a la carretera i alhora reclamar justícia. L'Ajuntament treballa per organitzar aquest acte en col·laboració amb la Federació de Ciclisme de Catalunya.

A més, tal com ha anunciat l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, el consistori estudia presentar-se com a acusació particular si la norma ho permet. Està previst que al setembre el Senat aprovi la modificació del codi penal per castigar amb més contundència les actuacions com la del conductor que va atropellar els ciclistes, com ha recordat Martínez. "Si fos per mi, aquest conductor no sortiria mai de la presó", ha reblat.

En la mateixa línia que s'havia expressat el president del Club Ciclista RubíPedro Cancio, l'alcaldessa ha considerat que "tothom pot entendre que es produeixi un accident, però això ha estat un crim i cal que es faci justícia".


El jutge va decretar ahir l'entrada a presó provisional sense fiança per a l'home, que va arribar als Jutjats de Rubí amb una gran expectació i rebent mostres de suport per part de la seva companya.

Aquest matí, centenars de persones s'han acostat al tanatori per donar l'últim adeu als ciclistes, i a la tarda s'ha celebrat el funeral a l'església de Sant Pere.