Així serà l'acte d'homenatge als ciclistes de Rubí morts en un atropellament

La Federació Catalana de Ciclisme demanarà la màxima pena per al responsable de l'atropellament

El col·lectiu ciclista està convocat a les 10h a la Rambla del Ferrocarril
El col·lectiu ciclista està convocat a les 10h a la Rambla del Ferrocarril | Ajuntament de Rubí
Redacció
25 d'agost del 2022
L'Ajuntament de Rubí ha donat a conèixer els detalls de l'acte d'homenatge als dos ciclistes rubinencs que van morir diumenge en un atropellament a Castellbisbal, i que servirà per reclamar més seguretat per als ciclistes a les vies públiques.

Així, l'acte organitzat conjuntament amb la Federació Catalana de Ciclisme sota el lema Prou ciclistes morts a les carreteres! arrencarà el dissabte a les 10h a la Rambla del Ferrocarril, on s'iniciarà una marxa amb bicicleta fins a l'Ajuntament de Rubí. Allà es faran els  parlaments i un minut de silenci en record de les dues víctimes, José María de la Torre i Miguel Moya, de 72 i 66 anys.

La Federació Catalana de Ciclisme ja ha anunciat que es personarà com a acusació particular en la causa contra el conductor, que ja es troba en presó provisional, i l'Ajuntament també estudia fer-ho, com va avançar ahir l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, sempre que els Serveis Jurídics municipals determinin que és legalment possible. La FCC ha fet una crida als fiscals perquè, en casos com aquest, demanin al jutge la pena màxima prevista per la llei, com farà la mateixa federació.

Durant la jornada d'ahir, centenars de persones van passar pel tanatori i després al funeral per acomiadar Moya i De la Torre, i és previst que a l'acte d'homenatge hi assisteixin molts ciclistes d'arreu de Catalunya. 

Altres notícies que et poden interessar