Rubí posa en marxa el programa «Impuls en femení»

S'adreça a dones emprenedores i empresàries per donar-los suport en el desenvolupament del seu projecte

 El programa es fa amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona
El programa es fa amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona | Freepik
Redacció
25 d'agost del 2022
El servei Rubí Empresa de l'Ajuntament de Rubí ha posat en marxa el projecte Impuls en femení, una iniciativa que vol fomentar l'emprenedoria femenina i ajudar les empreses de la ciutat liderades per dones a través d'un itinerari formatiu personalitzat i d'un assessorament i seguiment individualitzat dels projectes empresarials. 

El projecte, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, s'adreça a dones que liderin empreses ubicades o domiciliades al municipi i es marca els objectius d'impulsar l'emprenedoria femenina, ajudant a projectes concrets i de forma personalitzada; donar suport, acompanyament i formació per decidir quina gestió i recursos poden ser els més necessaris i efectius; crear sinergies amb altres dones emprenedores, així com generar aliances i teixit empresarial; construir de manera col·lectiva un hub d'emprenedoria femenina a Rubí, ajudar les empresàries a desenvolupar solucions innovadores i promoure el talent i la millora de la competitivitat, i fomentar un entorn participatiu entre dones per compartir experiències i reflexionar.

Està previst que el projecte comenci a principis d'octubre de 2022, amb una durada de tres mesos al llarg dels quals es faran 12 sessions. El programa es desenvolupa a través de quatre grups de treball que es reuneixen cada setmana, amb quatre participants cadascun, guiats sempre per una coordinadora i sempre amb una estructura igual, des de la reflexió fins a la motivació. Un cop finalitzi el programa i s’assoleixin els objectius, es realitzaran sessions de seguiment.

Per poder participar en el programa, cal complir un seguit de requisits. En primer lloc, cal ser autònoma i tenir l'empresa donada d'alta a Rubí. L'empresa ha d'estar liderada per una dona: en el cas de les individuals, cal que la dona sigui la titular de l'activitat econòmica, i en el cas de les Societats Limitades, formar part de l'accionariat de l'empresa. En tot cas han de ser empreses amb menys de 10 persones treballadores i un volum anual de negoci als 2 milions d'euros. El domicili social, així com la matriu o el centre de decisió, han de ser a Rubí, i cal que l'empresa estigui al dia de les obligacions tributàries, laborals i fiscals. 

Totes les interessades es poden inscriure a través d'aquest formulari per tal que es pugui valorar la seva candidatura, i cal disposar d'equips informàtics i connexió a Internet, així com tenir uns coneixements informàtics nivell usuari per part de la participant en el programa.