Els alumnes del taller d'Anna Tamayo reinterpreten Georgia O'Keeffe

L'exposició es podrà veure a l'Antiga Estació del 8 de setembre al 23 d'octubre

Georgia O'Keeffe és una de les pintores més importants de les avantguardes
Georgia O'Keeffe és una de les pintores més importants de les avantguardes | National Gallery of Art, Washington, Alfred Stieglitz Collection
Redacció
29 d'agost del 2022
Actualitzat a les 10:08h
L'Espai Expositiu Antiga Estació acollirà una mostra d'homenatge a la pintora nord-americana Georgia O'Keeffe, a càrrec de l'alumnat del taller d'art d'Anna Tamayo.

L'exposició, que es podrà veure entre el 8 de setembre i el 23 d'octubre, reunirà una vintena d'obres que recreen l'estil i els temes més recurrents d'O'Keeffe, un art molt personal on confluïen diverses tendències: la tradició indígena americana, el modernisme, l'abstracció, l'art déco i el surrealisme, amb un llenguatge propi que va consolidar després d'estar en contacte amb el cercle artístic de Nova York.

Les flors de gran format són les grans protagonistes de l'obra de Georgia O'Keeffe; un motiu amb simbologia eròtica que va prendre un sentit feminista en un moment on aquest moviment començava a prendre força. La pintora també és coneguda per les seves pintures d'ossos, gratacels i paisatges del sud-oest dels EUA.

L’exposició dedicada a Georgia O’Keeffe és una de les mostres periòdiques que promou la pintora Anna Tamayo amb l’alumnat del seu taller, i que se centren sempre de manera monogràfica en algun artista o estil que els participants reinterpreten a partir dels coneixements que han adquirit al taller.