1 de 10
EL TEMPS

Alerta per temps violent, amb possibles tornados, i ruixats a Rubí

Es preveuen xàfecs perillosos que poden anar acompanyats de tempesta a totes les comarques, entre les quals el Vallès Occidental

Núvols de tempesta arriben a Rubí | Marta Casas
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 31 d'agost de 2022 a les 09:40 |
El Meteocat ha emès un avís per temps violent i molt violent a set comarques de l'entorn de Barcelona, entre les quals el Vallès Occidental al litoral català, amb la previsió de més pedregades i possibles tornados. Tanmateix, un nou episodi de pluges sacsejarà bona part de Catalunya aquest dimecres. De nord a sud i a d'est a oest, només cinc comarques queden fora de l'alerta que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya. És un avís per xàfecs perillosos que s'allargarà des de les sis de la matinada i fins a les 18:00.
 

El grau de perill és d'1 en una escala de 6 i el nivell de precipitació que es pot superar són els 20 litres en 30 minuts. Segons ha previst el Meteocat, les pluges poden anar acompanyades de tempesta i localment de pedra i ratxes "molt" fortes de vent.

Aquest dimecres, les comarques en alerta incrementen i passen a estar afectades 37: el Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, l'Alt i Baix Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva, Garrotxa, Ripollès, la Cerdanya, Osona, Berguedà, la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i Sobirà, l'Alt Urgell, el Solsonès i el Bages. Així, només queden fora de l'alerta el Segrià, les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Urgell i la Noguera. 

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació