Cinc línies del bus urbà de Rubí augmenten la freqüència de pas

Entre l'1 de setembre i el 31 de desembre, les targetes multiviatge del bus costaran la meitat

Els autobusos de la línia 1 passaran cada 20 minuts
Els autobusos de la línia 1 passaran cada 20 minuts | Marta Casas
31 d'agost del 2022
Actualitzat a les 14:54h
Després de la formalització del contracte del transport urbà de Rubí, al mes de juliol, s'han començat a implementar algunes millores que contemplava: una de les que té més impacte és l'augment de freqüències a les cinc principals línies de bus. 

Així, l'1 d'agost ja es va notar aquest canvi; això sí, amb els condicionants de l'horari d'estiu - en comptes d'un autobús cada hora, n'hi va haver dos. Aquesta setmana ja s'han implementat els horaris que seran vigents durant tot el curs: les línies 1, 2 i 3, que passaven cada 30 minuts, ara passen cada 20 minuts; i les línies 4 i 5, que passaven cada 24 minuts, ara passen cada 16. Les línies 6 i 7 mantenen la seva freqüència anterior.

Tots els horaris es poden consultar a la web del servei RubiBus i a través de l'aplicació. 

Segons ha informat l'Ajuntament a RubiTV.cat, l'increment de freqüències era una reclamació de les Associacions de Famílies d'Alumnes que s'ha pogut satisfer un cop ha entrat en vigor el nou contracte de transport urbà, que a més incorpora altres millores: renovació de tòtems, millora de la web i l'app de RubiBus, renovació de la flota de vehicles perquè sigui híbrida o elèctrica... La flota, a més, s'ha incrementat en 5 vehicles, passant dels 17 als 22 actuals.

La T-10 i la T-Estudiant costaran la meitat a partir del setembre
Com ja es va anunciar el passat mes de juliol, des d'aquest 1 de setembre, i fins al 31 de desembre, la T-10 i la T-Estudiant del servei de bus urbà de Rubí costaran la meitat: la primera, passarà dels 9 als 4,5 euros i la segona, dels 29 als 14,5. Aquests preus s'aplicaran en la compra de títols des de demà mateix.

El Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, i l’Ordre ministerial de 15 de juliol, impulsades pel Govern espanyol, preveuen aplicar una reducció de preu al transport urbà i interurbà d’un 30% pel que fa als abonaments i títols multiviatge. El Consistori rubinenc implanta la mesura i complementa la reducció amb un 20% més.

Els títols amb bonificació caducaran el 31 de gener de 2023 i es podran adquirir als punts habituals de venda autoritzats.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha manifestat que la bonificació dels preus del transport és "una mesura valenta per part del govern espanyol que repercuteix directament en les persones treballadores".

Com ha recordat Martínez, el decret deixava la porta oberta a que les administracions autonòmiques i locals complementessin el descompte fins al 50%, i així ho ha fet tant l'Ajuntament de Rubí com la Generalitat de Catalunya. Pel que fa al govern municipal, l'alcaldessa afirma que "esperem alleujar les dificultats que està patint la ciutadania en aquest context d'inflació".