Espanya consolida la segona plaça després de vèncer Israel a l'Europeu de Split

Aquest dissabte disputen l'últim partit de la fase de grups davant d'una assequible Eslovàquia

Molts ànims a la banqueta de la selecció espanyola femenina de waterpolo a Split
Molts ànims a la banqueta de la selecció espanyola femenina de waterpolo a Split | RFEN/Deepbluemedia
Redacció
03 de setembre del 2022
La selecció espanyola femenina de waterpolo afronta el partit que disputarà aquest matí, l'últim de la fase de grups del Campionat d'Europa de Split, amb la tranquil·litat d'haver aconseguit una nova victòria davant Israel, que consolida el combinat espanyol en la segona posició del Grup B. 

Una victòria contundent, per 20-3, que va començar des dels 33 segons amb un gol d'Anni Espar, seguit d'una diana d'Elena Ruiz menys d'un minut després. Tot i que les israelianes van aconseguir retallar distàncies, Paula Camus establia el 3-1 i, pocs minuts després, Judith Forca ampliava l'avantatge espanyol quan faltaven tres minuts per finalitzar el quart. Novament, el conjunt d'Israel s'acostava en el marcador, però Elena Ruiz s'encarregava de tornar les coses a lloc només dos segons abans que sonés el xiulet de final del primer quart (5-2).

A partir del segon quart, ja es va posar de manifest la gran superioritat d'Espanya. Anni Espar tornava a obrir la llauna i després van ser Cristina Nogue, Paula Leiton, Paula Camus (2) i Paula Prats les encarregades d'establir l'11-2. Israel va poder marcar un gol abans d'arribar a la mitja part, però el partit ja estava sentenciat. 

De fet, a la segona part Martina Terre i Laura Ester van ser capaces de mantenir la porteria espanyola a zero, mentre les seves companyes continuaven amb el festival de gols: Bea Ortiz, Cristina Nogue i Irene González al tercer quart, i Paula Prats, Anni Espar (2), Nona PérezPili Peña i Judith Forca a l'últim van ser les encarregades d'establir el 20-3 definitiu.

El combinat espanyol disputarà el següent partit de la fase de grups aquest dissabte, a les 11.30h, davant una Eslovàquia a qui espera guanyar per consolidar la segona plaça i trobar-se, als quarts de final, amb Hongria