Espanya passa per sobre d'Eslovàquia i ja és als quarts de final a Split

La selecció espanyola femenina de waterpolo rebrà una potent Hongria aquest dilluns (19h)

Maica García (CN Sabadell) màxima golejadora del partit contra Eslovàquia
Maica García (CN Sabadell) màxima golejadora del partit contra Eslovàquia | RFEN/Deepbluemedia
Redacció
05 de setembre del 2022
La selecció espanyola femenina de waterpolo s'ha classificat per als quarts de final del Campionat d'Europa de Split després de vèncer amb contundència Eslovàquia en el darrer partit de la fase de grups, aquest dissabte (3-26).

Les espanyoles no van tenir cap mena de dificultat i van començar a encarrilar la victòria al segon 42 de partit, amb un gol d'Anni Espar, seguit per una altra diana de Maica García menys d'un minut després. En només quatre minuts, el marcador es va situar 0-5 amb gols de Paula Camus (2) i novament García. Al final del primer quart, Espanya ja guanyava 0-8 amb gols de Pili Peña, Paula Camus i Irene González.

El segon quart va seguir la mateixa tònica, amb una pluja de gols per part d'Espanya davant d'una angoixant defensa eslovaca: Bea Ortiz obria la llauna al cap d'un minut de l'inici, i després Maica García i Elena Ruiz establien el 0-11. Arribava, aleshores, el primer gol d'Eslovàquia, però amb una contestació gairebé immediata de les espanyoles, de la mà de Paula Camus. Maica García i Judith Forca s'encarregaven de posar l'1-15 amb què s'arribaria a la mitja part del partit.

La segona meitat no va ser gens diferent de la primera: Bea Ortiz continuava ampliant distàncies quan només havien passat 20 segons de la represa, i se sumaven a la festa Maica García (2), Paula Camus i Pili Peña, arribant a l'1-20 al final del tercer quart. En l'últim quart, ja més relaxat per haver fet els deures, Espanya va encaixar dos gols, però Cristina Nogué, Bea Ortiz, Nona Pérez, Judith Forca (2) i Paula Prats establien el 3-26 definitiu.

Un partit que, sense pràcticament cap tensió competitiva, va servir per donar minuts a les més joves i provar alguns detalls que poden ser molt útils de cara al pròxim partit, davant una potent Hongria. L'enfrontament corresponent als quarts de final es disputarà aquesta tarda a les 19h, i es podrà veure per Teledeporte.